MOZA & ŞTIOP: Lumea care ne desparte, poezia care ne uneşte. Plus VIDEO

La o vârstă în care unii dintre noi se chinuie cu lecturile suplimentare, Alex Lascu deja şi-a pus pe raft prima carte scrisă de el.

alex03

Foto: Melisa Ştiop

Lansarea oficială a volumului E o lume între noi a avut loc în data de 9 mai, joi, la Biblioteca Județeană, de la ora 16:30, în sala Amfiteatru.

Evenimentul a început cu o prezentare a volumului şi a lui Alex, făcută de domnul Ionuț Caragea, care, alături de domnul prof. Dan Popescu, au fost gazdele întâlnirii.

Ionuț Caragea este el însuşi un poet consacrat, cu multe premii la activ, cu o experiență internațională şi premii pentru literatură. Este meritul domniei-sale de a-l fi îndrumat şi ajutat pe Alex să îşi scoată volumul, care a apărut la editura Fides. „Alex este foarte dezinvolt, cu o imaginație bogată, chiar luxuriantă şi cu idei interesante”, declară domnul Caragea.

Domnia-sa conduce Cenaclul „Prietenii Poeziei” şi a adresat invitația şi altor tineri de a se alătura cercului şi de a se apuca de scris.

Domnul prof. Dan Popescu a comentat aplicat câteva versuri care i-au atras atenția. Acesta consideră că poezia lui Alex Lascu reuşeşte să inspire viziuni, ceea ce deja este o marcă a poetului adevărat autentic.

„Vreau să-l felicit pe Alex pentru curajul de-a scrie poezie si de-a veni în fața dumneavoastră cu un volum de poeme”, a declarat domnul prof. Popescu.

alex02

Foto: Melisa Ştiop

În final a luat cuvântul colegul nostru, acesta reuşind să-şi învingă emoțiile. Ne-a vorbit relaxat despre poeziile sale, când le scrie, unde şi de unde îi vine inspirația. Alex ne-a mărturisit că scrie de obicei seara, uneori în câte o pauză la şcoală.

Ne-a citit câteva poeme, unul dintre acestea la invitaţia domnului prof. Cosmin Bogdan.

Alex a fost susținut de un public numeros – elevi, prieteni, familie si profesori, printre care ne-am bucurat să-i vedem pe Mirela Ardelean, Luminița Dubău, Camelia Timofte, Alexandru Popoviciu, Garofița Pop,doamna Iuliana Kocsics, Carmen Chiş, Adrian Tencuţiu, Simona Derecichei şi Claudia Târb.

Vorbitorii au apreciat mult şi coperta volumului, reprezentând o acuarelă realizată de colega noastră, Diana Ciocic, din XI A. Publicul a aplaudat contribuția Dianei, care era şi ea în sală.

alex01

Foto: Melisa Ştiop

La finalul evenimentului Alex a acordat autografe celor care au cumpărat volumul, care costă 10 lei.

Să lăsăm în încheiere poezia să vorbească:

Ne vedem de cealaltă parte a zidului.

Curând pe el se vor picta semnele cerului.

Cică s-a pus, pe sus, şi sârmă ghimpată.

La intrare şi la ieşire mă aşteaptă oştirea dezaripată.

(fragment din poemul Zidul Berlinului de Alexandru Lascu)

ANDREEA MOZA, MELISA ŞTIOP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: