«Student pentru o zi, profesor pentru o viață»

Proiectul Student pentru o zi, profesor pentru o viață, realizat în parteneriat cu Universitatea din Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, a dat șansa elevilor bihoreni de a-și exersa abilitățile artistice în atelierele Facultății de Arte Oradea.

at05

Surs[ foto: arhiva personală Violeta Jăhăleanu

La activitatea din data de 8 mai 2019 au participat un număr de zece elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, coordonați de subsemnata, prof. Violeta Jăhăleanu.

Pe parcursul celor trei ore puse la dispoziție, la atelierul de design condus de lector univ. dr. Ana Maria Abrudan, elevii au fost provocați să realizeze un abajur din carton duplex, realizat prin tehnica modelării, plierii hârtiei.

Inițial, au exersat această tehnică pe o hârtie A4, timid, ca orice nou început, dar încet, încet, rezultatele au început să fie vizibile și lăudabile, fiecare personalizându-și abajurul după imaginație și după locul în care știa că urmeazăsă fie pus, jocul de lumini și umbre mărind spectaculozitatea lor.

 

În această activitate a fost angrenat și echipajul antidrog a liceului, format din elevele Maialgesa Dat, Nicola Moga, Adelina Covaci și Andrada Cora, coordonat de prof. Violeta Jăhăleanu, deoarece au dorit să ofere tinerilor exemple pozitive de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri în rândul adolescenților.

Intersectarea elevilor cu mediul universitar cu siguranță va aduce beneficii pozitive asupra dezvoltării tinerilor implicați și, de ce nu, poate reprezenta un moment decizional în cariera lor viitoare.

Prof. VIOLETA JĂHĂLEANU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: