GAVRILAŞ & VERDEŞ: Parada portului popular

Luni, 8 aprilie 2019, a avut loc gala de deschidere a proiectului Erasmus+ DECH.

port02

Foto: Raluca Verdeş

În cadrul acestei deschideri, doamna profesoară Lucia Cighir a făcut o prezentare a echipei din cadrul proiectului Erasmus+.

După aceasta, domnul director Iulius Timar ne-a prezentat câteva activități din sfera școlii noastre. Florin Birta, viceprimarul orașului, a susținut și el un mic discurs, în care îi îndeamnă pe elevii din străinătate să ne viziteze patrimoniul cultural. Florin Negruțiu, inspectorul pentru acest proiect, a spus de asemenea să ne implicăm elevii în cât mai multe proiecte culturale.

port01

Andrei Oros și Raul Bejinaru. Foto: Raluca Verdeş

Andrei Oros și Raul Bejinaru au realizat o prezentare în care au vorbit mândri despre bisericile de lemn și folclorul românesc.

După aceste discursuri, elevilor străini li s-a prezentat un scurt videoclip care surprindea imagini din orașul nostru, clădiri, festivaluri tradiționale, concerte din Piața Unirii, din Cetate și prezentarea câtorva feluri de mâncare tradiționale.

De asemenea, într-un alt videoclip s-au vizionat cele mai însemnate și frumoase locuri din Bihor, precum Vârtop Arieșeni, Padiș, Pădurea Craiului, acestea urmând să fie vizitate de elevii implicați în acest proiect.

Oana Berdie, o elevă a liceului nostru, a interpretat o melodie din sfera muzicii populare. Un moment memorabil a fost dansul popular interpretat de elevii claselor primare, acompaniați de muzicanții Adrian Balog (tobă) și Alex Pop (vioară).

De asemenea, elevi de liceu au susţinut o prezentare a portului popular și un cântec popular.

CLAUDIA GAVRILAŞ, RALUCA VERDEŞ

RALUCA şi CLAUDIA

RALUCA VERDEŞ şi CLAUDIA GAVRILAŞ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: