ANDREEA POP: Earth Hour Oradea 2019

Earth Hour – sau Ziua Pământului, în limba română – este o sărbătoare celebrată la nivel mondial, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică în ceea ce privește problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Aceasta se sărbătorește anual în ultima sâmbătă a lunii martie.

Earth Hour Oradea este un eveniment organizat de către Rotaract Club Oradea, care se află la cea de-a unsprezecea ediţie. La iniţiativa tinerilor din Rotaract, Oradea a fost primul oraş din România care s-a alăturat începând cu anul 2008 mişcării globale Earth Hour – Ora Pământului, alături de Bucureşti.

În cadrul ediţiilor care au urmat, la fel ca în acest an, tinerii voluntari din Rotaract Club Oradea si Interact Oradea, împreună cu cei din Comunitatea Scoutiștilor Orionini, vor asigura necesarul de lumânări ecologice şi vor coordona aprinderea acestora în Parcul 1 Decembrie din Oradea, pe durata orei de stingere a luminilor, aflăm de pe pagina evenimentului Earth Hour Oradea.

Q&A

Am avut fericita ocazie de a putea lua un scurt interviu fostului nostru coleg, Marius Dumiter, care acum este membru activ în clubul de voluntariat Rotaract Club Oradea, în legătură cu evenimentul ce va avea loc sâmbăta aceasta, în data de 30 martie 2019, în Parcul 1 Decembrie.
andreea pop marius dumiter

Subsemnata, alături de Marius Dumiter

 Cum se va desfășura acest eveniment?

MARIUS: Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două ore și jumătate, începând cu orele 19:00. Acesta va începe cu aranjarea gulguțelor, urmând ca apoi la ora 20:30 luminile din centrul orașului și din Parcul 1 Decembrie să fie stinse parțial timp de o oră.

După stingerea luminilor, urmează aprinderea sub formă de lumânări a simbolului ediției din acest an, pentru a răspândi informarea legată de importanța folosirii cu atenție a resurselor naturale.

 

Vor mai avea loc și alte activități pe durata desfășurării evenimentului?

MARIUS: Sigur, în intervalul orar 20:30-21:15 va avea loc un concert Cantus Mundi, iar începând cu ora 21:15-21:30 vom avea un spectacol incendiar cu jongleri cu foc.

 

Mai aveți în plan și alte evenimente în viitorul apropiat?

MARIUS: Următorul proiect pe care îl vom organiza este evenimentul Astăzi tu dăruiești, care a ajuns deja la cea de a V-a ediție, având ca scop strângerea de alimente neperisabile, care mai apoi vor fi donate mai multor familii nevoiașe cu ocazia sărbătorilor pascale.

rotaract

Sursă foto: arhiva Rotaract Club Oradea, ovidpop.ro

Acestea fiind spuse, Rotaract Club Oradea vă așteaptă în număr cât mai mare să sărbătoriți împreună cel mai mare eveniment de mediu din istorie, Earth Hour.

ANDREEA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: