Bipolar

Dacă mi-ai fost profesor, ai învăţat cum arată un elev bipolar.

Dacă mi-ai fost diriginte… Doamne-ajută-ţi! Dacă mi-ai fost profesor de logică, ţi-am învăţat logica, dar nu am fost de acord cu ea.

De ce? Pentru că eu ştiu tot.

OK, aproape tot.

Daca mi-ai fost profesor universitar, nu m-ai vazut; si nu pentru ca mi-a fost lene, ci pentru ca aberatiile tale erau deja molipsitoare. Si eu cunosc arta manipularii, stiu si care este diferenta intre un animal si un om, atat literal, cat si cotidian.

In primul rand, ne adaptam, iar in al doilea, avem capacitatea de a sintetiza lucrurile. Wow, ai zice ca-s o desteapta infumurata.

De fapt, sunt doar bipolara; mai exact, pe „limbul” transcendentilor acestei generatii… imi schimb statusul. Des!

Poate pentru ca stiu ce vreau.

Dar habar nu am.

Stiu ca pot calca si pe cadavre ca sa ajung unde vreau si ma simt ca si cum as calca pe flori. Iubitorii de natura ma urasc. Well, f… you. And sorry.

Funny, right? I know English too. Ich spreche Deutsch. Nu-s chiar o cretina infumurata. Sunt doar bipolara.

Doar pe mine mă auzi recitând Eminescu in timp ce îl ţin pe Cioran cu dinţii. Pentru ca pot.

Creierul meu, literalmente, este impartit in doua. Pe de o parte, stiu ce vreau, sunt cea mai dulce copila, ma limitez numai la ce stii tu, pentru ca, pe cealalta parte, eu stiu totul si stapanesc realitatea si luciditatea mai ceva ca tine, cand, acum, in loc sa bagi bine la cap, verifici noutatile.

Si eu am niste noutati, sunteti de toata jena. Pe langa faptul ca va lipseste parul de pe toate partile corpului, sustineti cu cea mai mare siguranta niste chestii atat de puerile ca mi se face rau. La propriu, chiar imi e foarte rau. Imi fumez cuvintele. Imi elimin frazele. Iubesc sa gandesc. Este ceva special.

Este pacat. Aveti cel mai frumos diriginte. Informatiile dau pe afara, aveti de unde. Culegeti cat puteti, este un sfat ca de la un ex-elev semi-ignorant cu certitudine absoluta si vocabular apreciat.

Dar (pentru ca un dar e frumos, iar un „daaaaaaaar” poate fi chiar furtunos, mai ales daca e dupa o virgula) urati-l. De ce?

Pentru ca aceasta distanta subtila te va opri din indurerare. Pierzi ceva ce ti se intampla zilnic. Nu e chiar asa usor, cu toate ca ştiu ca toti sunteti fara suflet, incompetenti de a intelege.

Am fost si eu acolo.

Atat ca eu intelegeam.

Antitetic zis. Pentru ca sunt bipolara.

E chiar grozava bipolaritatea asta. Am ajuns la psiholog.

Si era tare, fiindca conversatia nu se mai oprea. Sa fii intelectual este ceva care te va putea opri din prostie si in prezent, dar si in viitor.

Este un strigat de ajutor.

Pentru ca eu nu am reusit. Si da, chiar am incercat.

Treceam de la acdc, antract, queen si altele pe care le stiti… da, sigur, la shaggy, remix-uri super extravagante si ce feed-uri mai primeam. Sa zic oare si manele? Hai ca zic. Dar atunci clar aveam suta la… absolut.

Te asteptai la asta? Nu sunt o betiva intelectuala, sunt doar bipolara.

Iubesc sa stiu totul pentru ca atunci conversatiile se adancesc.

E prima data dupa liceu cand am curajul sa ma exteriorizez in halul asta. E prima data cand am curajul sa zic ca la intrebarea „La ce s-a referit poetul cand a zis «Cobori în jos, luceafăr blând,/ Alunecând pe-o rază,/ Pătrunde-n casă şi în gând / Şi viaţa-mi luminează!»” pot spune ca a ramas in pana iubirii, o prea ivita intrebare care ma lasa sa las garda jos, pentru ca asta te tine in frau, fraul haului.

E bipolar. Cel putin in capul meu. Asta pentru ca sunt bipolara.

Ce-mi pasa mie de latina? Ce-mi pasa mie de Eminescu si Blaga? Ce-mi pasa mie frate de c… aia de teorie a constipatiei? Uite ca am furat inelul lui Gyges si v-am anihilat pe toti. F… you.

Sorry.

Not sorry.

Pf, invatamantul.

Ce complicat.

Si totusi, atat de usor.

Ce scarbos.

Si totusi, atat de frumos.

Ma doare creierul.

Dar nu stiu care parte.

Sunt o infumurata.

Dar una desteapta.

Profitaţi de dascăli. Ei fac diferenţa.

DIANA POP

diana pop

DIANA POP a absolvit Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea în anul 2016, secţia Filologie – Engleză, clasa prof. Alexandru Popoviciu. În prezent este studentă în anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: