Descătușare

Am realizat că am în casa mea un cadavru putrezind. Și că ar cam fi cazul să scap de el. E vorba de trupul neînsuflețit al unei iubiri neîmplinite.

Iubirea asta era tare disperată după mine. Te-a purtat în creierul și sufletul meu ca pe o boală cu simptome promițătoare. Am început să scriu analize ce mă secătuiau de tot zvâcul sufletesc, ample remarci ale dezvoltării bolii.  Devenisem un savant bolnav… de iubire. Și culmea, am reușit să creez ceva frumos. Tratatele despre mine, cum să le spun… introspecțiile, au ajuns apreciate. Am reușit să cresc ca și doctor al acestor flamboiante creații pe care lumea le numea poezii…

Și iubirea trăia cu mine… deși nu o atingeam, ea nu mă atingea, totuși locuiam împreună. Totuși, nu mă puteam feri de ea la nesfârșit. Într-un moment de neatenție și sensibilitate sufletească, am lăsat-o să mă sărute… Apoi mă trezeam respingând-o, dar ea nu mă lăsa în pace. Mergea cu mine peste tot.  Mă ținea de mână, mă săruta rece oprindu-mi gândirea. Ba chiar îmi și ținea mâinile la ochi și se oferea să mă ducă în locuri „speciale”. Lumea începea să o simtă, vedea trupul ei apărând de după colț de suflet. Un trup voluptuos, cu forme, îmbrăcat strident, căci iubirea asta era tare adolescentă. Nu credeai cât de sensibilă era… Se manifesta excesiv de tare în preajma ta, a ta, a fetei cu ochii negri ca noaptea, părea că e o bucată banală de fier, fără nicio judecată sau vreun ideal, atrasă de un magnet. A tot fost atrasă de magnet până când magnetul s-a spart. Sau poate că a fost mutat de pe frigiderul vieții. Sau poate că tu l-ai luat de pe frigiderul meu, căci simțeai că prea mulți magneți strică… sau poate frigiderul deja avea unul… Iubirea, văzând că magnetul s-a spart, nu a vrut să renunțe. Chiar a început să-mi gătească gânduri și scenarii, intoxicându-mă cu medicații marcă înregistrată. Începea să aibă apariții dezinhibate în public, devenea deja prea indecentă. Spunea lucruri, foarte multe lucruri, prostii… Delira. Oamenii au început să mă întrebe numele ei, vârsta, ba chiar și de starea ei de sănătate. Iubirea, atât de slab pregătită, a ajuns la spital într-o zi, la o oră de prânz. Medicul i-a prescris tratament și odihnă. Așa, a ajuns în casa mea și s-a pus să doarmă.

Furios, terminat psihic și sufletește după chinul exercitat de oameni și de toate nedreptățile făcute de ea, toate plângerile și crizele, sfaturile ei, am „explodat”.  „Te urăsc…”, mi-am zis. „Vreau să te sfârșesc odată pentru totdeauna. Să pleci și să mă lași să respir!” Așa că am mers la debara, tiptil să nu mă audă blestemata, și mi-am luat revolverul. Am învârtit cilindrul rotativ, mi-am luat inima în dinți și… am tras. S-a auzit cel mai gol și cel mai surd sunet de tragere vreodată. Din capul ei au început să curgă amintirile și speranțele, toate felurile în care te-am văzut. Te-am văzut… Am luat mopul, am șters pe jos cu totul și-am zis: „Adio, dulcea mea. Să știi că deși cerul tău e departe de pământul meu, eu tot te voi privi, mirat, cu buzele lucind, pe tine, floarea mea… Dragostea mea a înflorit spontană și s-a veștejit în chinuri, sfârșind tot ce a fost și ar fi putut fi vreodată. Acum e timpul de a mă îndepărta, căci dacă mai stau, mă voi arde pe mine în furtunile pe care mi le presari. Toate zilele, diminețile, momentele zilei au fost sub semnul tău, sub astrul tău. Ai fost chintesența unui vis pe care l-am trăit visând la realitate, soarele care înfigea un surâs în fața-mi searbădă… Dar s-a sfârșit, asemeni anilor pe care i-am trăit. Acum sunt un înger cu aripile frânte, înfășurate în jurul său, condamnat la ruptura de tot ce a iubit. Te alung acum din suflet, știind că am pierdut. Că ai pierdut. Că dacă aș continua, nu ar mai fi eu, tu sau eu și cu tine. Adio…”

Măcar nu mai trebuie să le răspund vecinilor legat de iubire. Nu mai e. Azi am ars-o. Am realizat că în casa mea nu mai e niciun cadavru putrezind. E doar mirosul…

ALEX LASCU

alex lascu

ALEX LASCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: