ADRIANA ŞTIUBE: I love you sau… Te iubesc?

Valentine’s Day a trecut, dar azi, după cum ştim, iubim româneşte, că doar e Dragobete.

În această perioada a lunii februarie, putem spune (aproape) cu siguranţă că România e-mpărţită în două: cei care sunt adepţii sărbătorii americane, Valentine’s Day, abia celebrată, şi cei mai „patrioţi”, care sărbătoresc iubirea româneşte, de Dragobete.

Cum facem? Ne iubim zilnic sau doar o zi pe an?

Suntem generatia care cauta mereu motive, chiar si pentru a iubi. Ne agatam de o zi anume pentru a ne arata iubirea, iar in restul zilelor traim monoton si uitam ca omul de langa noi reprezinta intregul Univers.

Iubirea este, fara doar si poate, sentimentul suprem al sufletului, urletul sau, alaturi de care chiar si cea mai adanca rana poate fi vindecata.

Iubirea nu inseamna poze perfecte postate pe Facebook sau Instagram, nu inseamna un cadou a carui pret este exorbitant. Suntem banali si asta ne face sa credem ca iubirea sta in lucruri. Ei bine, ea sta acolo unde forii si emotiile si-au facut adapost si nu poate fi vazuta, doar traita si, astfel, simtita.

„Poate ca iubirea e atunci cand, dupa ce ai stins lumina la baie si ti-ai vazut ochii obositi in oglinda, alti ochi ii privesc pe ai tai de undeva din intunericul apropiat”, spunea artistul Tudor Chirila.

Poate daca am invata sa iubim cu groaza si teama, vietile noastre ar arata putin altfel… Oare de ce nu putem intelege ca iubrea isi are adapost in spatele a doi ochi? Luam lucrurile prea superficial, cautam raspunsuri la cea mai „dificila” intrebare: „De ce ma iubesti?” Iubim pentru ca asa simtim, pentru ca iubirea e urletul surd al sufletului. De mii de ani ni se doveste ca iubirea vindea si, adesea, in numele ei, facem sacrificii supreme. Iisus a murit din iubire, pentru a ne dovedi ca niciodata nu vom fi singuri, iar iubirea noastra va fi mereu… asigurata.

Personal, consider ca aceste sarbatori ale iubirii sunt lucruri strict comerciale. Iubirea nu se dovedeste printr-un buchet de flori sau prin deja cliseicii ursuleti cu binecunoscuta inimioara I love you. Iubirea e atunci cand asculti, intelegi si incerci sa vindeci ce e ranit, adesea poate distrus. In aceasta minunata taina ai nevoie de rabdare si de un suflet gata oricand sa ofere o iubire suprema. Orice progres are si un regres, fapt pentru care iubirea isi gaseste mereu calea spre gazda sa.

O sa inchei prin a te ruga ceva pe tine, cel care poate acum iubesti cu groaza sau poate ti-e frica sa faci asta: du-te si cauta ceea ce te cauta, apoi iubeste. Vei vedea ca viata va avea alt sens si omul tau te va gasi, fiindca ati facut un „pact” cu mult inainte de a va cunoaste.

Apropo: in aceasta „misiune” nu ai nevoie nici de Valentine’s Day si nici de Dragobete.

Să fiţi (şi să) iubiţi!

ADRIANA ŞTIUBE

ADRIANA STIUBE

ADRIANA ŞTIUBE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: