IVANCOV & MICULESCU: Un tablou apreciat

La o lună de la împlinirea celor 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, spiritul eminescian nu este prezent doar în cărți, ci și în clasa domnului profesor Alexandru Popoviciu, a cărui elevă din a XI-a A în urmă cu ceva timp a realizat un tablou cu muza poetului, Veronica Micle.

diana ciocic

DIANA CIOCIC

Am rugat-o pe Diana Ciocic, autoarea tabloului, să ne răspundă la cateva întrebări, prima întrebare desigur fiind de ce a ales-o tocmai pe Veronica și nu o altă celebritate din cultura romană.

Ne-a spus că, la cererea domnului diriginte, a realizat o lucrare în care a pictat-o pe celebra muză a poetului Mihai Eminescu, aceasta legandu-se și de dorința domnului profesor de a avea un tablou cu ea, pe langa cel cu Mihai Eminescu.

veronica micle

Veronica Micle. Artwork: Diana Ciocic

Diana ne marturisește că tabloul a impresionat profesorii și colegii, acesta urmand a fi expus pe peretele clasei, completând colecția din clasa.

Despre realizarea sa, Diana ne spune că a durat în jurul catorva zile, dar totul a meritat, deoarece zambetul dirigintelui și al profesorilor au facut-o să fie și mai mandră de realizarea sa.

Cea mai frecventă întrebare care i se adreseaza este dacă urmează cursuri de pictură. Diana ne spune ca în clasa a VI-a a început să urmeze cursurile cercului de pictură Contraste, organizat de doamna  profesoară Simona Derecichei.

Doamna prof. Derecichei este persoana care a inspirat-o, a încurajat-o și a facut-o să continue să muncească și să experimenteze lucruri noi, după părinții săi.

Diana a urmat și cursuri o dată pe săptamană la Școala de Arte Francisc Hubic.

Mulțumim mult Dianei pentru timpul acordat și pentru răspunsurile sale și  vrem să-i mai spunem ca ne mandrim cu tabloul ei, care a adus-o pe Veronica Micle în viață, făcand spiritul eminescian să fie mereu prezent în clasa sa.

CRISTINA IVANCOV, ALEXIA MICULESCU

alexia miculescu si cristina ivancov

ALEXIA MICULESCU şi CRISTINA IVANCOV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: