CLAUDIA GAVRILAŞ: Psiholog încă din adolescenţă (I)

Subiectul acestui material se numeşte Diana Negruti, are 31 de ani şi este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din Oradea.

diana negrut02

Diana Negruti în dialog cu subsemnata

Am ales sa vorbesc despre ea deoarece este cea mai ambitioasa persoana pe care o cunosc, o persoana care pune pasiunea in tot ceea ce face.

Diana este un psiholog debutant. Chiar daca este la inceput in ceea ce priveste cariera, pasiunea pentru psihologie isi are obarsia inca din adolescenta.

Diana ne marturiseste ca dragostea ei pentru psihologie a inceput in clasa a X-a, la Liceul Mihai Eminescu Oradea, unde era elevă. A stiut ca psihologia avea sa joace un rol important in viata ei. Avea note foarte mari la aceasta materie, deoarece invata cu drag, lucru ce i-a consolidate si mai mult pasiunea pentru psihologie.

Aceasta ne spune ca este interesată de tot ceea ce tine de creierul uman, in concluzie a urmat studiile la Facultatea de Stiinte Socio-Umane din Oradea.

Diana ne mai spune ca in perioada liceului nu a citit carti de psihologie, pe atunci nu oricine avea acces la ele. „Adevaratele carti de psihologie nu le gasim pe piata”, cartile importante de psihologie a inceput sa le citeasca la facultate si masterat.

Diana ne recomanda insa doua carti pe care le-a citit si pe care le puteti comanda de pe internet. Acestea se numesc Introducere in teoriile personalitatii de Robert B. Ewensi şi 12 reguli de viata, un antidot la haosul din jurul nostru scrisa de Jordan B. Peterson.

Sustinatori in acest drum i-au fost parintii si apropiatii, Diana marturisind ca ar fi urmat psihologia oricum, in pofida celor ce ar fi spus lucruri negative.

Inca din liceu Diana era „psihologul” prietenilor,ascultandu-I si incercand sa le dea sfaturi. La facultate studentii se consiliau unii pe altii, acesta fiind un exercitiu din cadrul studiilor.

Facultatea nu ii s-a parut deloc grea Dianei, ba din contra, pe parcursul studiilor facultatea parea din ce in ce mai interesanta. Primul semestru din facultate a fost mai plictisitor, cu prezentarea bazelor psihologiei, mai bine zis istoria psihologiei.

In timpul cursurilor Diana ne povesteste ca avut parte de multa practica in spitale, pe pacienti reali, lucru pe care-l astepta cu entuziasm – „sa vad atatea cazuri reale ale unor pacienti care aveau boli si povesti diferite si interesante a fost o provocare.”

Pentru partea a doua a acestui material, rămâneţi cu ochii pe LOGO PAPER!

CLAUDIA GAVRILAŞ

claudia gavrilas

CLAUDIA GAVRILAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: