ELISA STANCIU: Arată lumii povestea ta

Dozsa Eduard, un tânăr de 22 de ani, e pasionat de fotografie de aproximativ șase ani. La început a fost doar un hobby, dar după ce s-a perfecționat, a devenit o profesie.

eduard

DOZSA EDUARD

Eduard ne-a povestit care a fost primul lui impact cu aparatul foto și cum a început pasiunea pentru fotografie. A primit un aparat Nikon tip family pentru a poza un eveniment de familie. După o perioadă scurtă, a început să investească în primul aparat profesional, un Nikon D3200 cu un kit.

Eduard a urmat câteva cursuri în perioada liceului, care i-au oferit câteva diplome, și a absolvit numeroase cursuri online pe diferite platforme, de pildă Udemy (cursuri certificate, 15 la numar), masterclass Annie Leibovitz. De asemenea, a participat la diverse workshop-uri organizate de alți fotografi profesioniști, urmând ca mai apoi să învețe o grămadă de lucruri noi despre fotografie.

Prima lui sedință a fost făcută cu o prietenă, care a avut ocazia de a-i fi model: “Eram intr-un parc, nu departe de stația de tramvai din Dimitrie Cantemir. Nu știam mare lucru despre cum funcționează aparatul, dar am fost încurajat de prietena mea și pana la urma a ieșit ceva cât de cât acceptabil. Chiar și acum păstrez acea ședința foto in calculator.”

Părinții lui Eduard îl susține in tot ceea ce face: “Sunt sigur ca fără susținerea lor morala, ideea de fotograf profesionist azi era doar un vis.”

 

 

 

În final, ne-a dat și un sfat pentru cei care doresc să devină fotografi: “Orice fotograf trebuie sa aibă răbdare. Clienții nu vor bate la ușă la primul minut după ce ai postat o poza pe internet. Poate să dureze ani de zile pana când devii cunoscut. Cel mai important este sa îți găsești propriul stil cu care sa rezonezi, să îți depășești limitele și sa ieși din zona de confort. Învață, citește, pozează cât de mult, cere părerea altora și să nu îți fie frica sa încerci ceva nou. Fiecare om are modul lui unic de a vedea și de a simți lucrurile, nu vei găsi două poze identice făcute de doi fotografi in același timp. Fiecare are poveste și viziunea lui. Arată lumii povestea ta, arată lumii sentimentele tale transmise in poza aceea, arată lumii cine esti și atunci vei reuși.”

Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/DozsaEduard/

ELISA STANCIU

IMG_7433.jpg

ELISA STANCIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: