SZABO & HEREDEA: O excursie drept răsplată

În dimineața zilei de duminică, 9 decembrie 2018, 36 de elevi ai liceului nostru au pornit într-o excursie gratuită la Sibiu, drept răsplată pentru faptul că au avut progrese și prezență în cadrul proiectului ROSE (Romania Secondary Education Project).

Sibiu, sf- Arhiva personala Bar Roxana.jpg

Autocarul a pornit la ora 8:00 de pe platoul din fața Parcului 1 Decembrie.

Primul obiectiv vizitat a fost Casa Memorială Octavian Goga de la Ciucea. Ghidul i-a condus prin toate anexele locuinței și la mormântul acestuia, care a fost decorat cu un mozaic de către soția autorului după moartea scriitorului.

După vizitarea obiectivului de la Ciucea, colegii noștri au pornit spre Cluj, unde au vizitat Biserica Sf. Mihail, în care din păcate nu au putut intra, deoarece aceasta este în plină renovare.

Și-au continuat apoi drumul spre Alba Iulia, pentru a vizita cetatea Alba Carolina.

Seara, aceștia au ajuns în locul unde urmau să fie cazați, la Pensiunea Dumbrava Sibiului, în Sibiu. A doua zi a fost dedicată orașului Sibiului, unde au vizitat Catedrala Evanghelică din Sibiu, Turnul Sfatului si Muzeul Bruckenthal, după care orașul și târgul de Crăciun au fost locurile de relaxare pentru colegii și profesorii noștri.

În cea de-a treia zi, dis de dimineață, aceștia au pornit către cetatea din Deva, după care au ajuns înapoi în Oradea în jurul orei 20:00.

Profesorii însoțitori au fost doamnele profesoare Carmen Chiș, Alina Luncan, Claudia Târb și domnii profesori Adrian Tencuțiu, Sándor Lukács. Domnul Tencuțiu susține despre această excursie că  “totul a fost OK!”

bar roxana, sf- arhiva personala

Roxana Bar, foto arhiva personală

Bar Roxana din clasa a XI-a B ne-a declarat: “Această excursie a fost interesantă si importanta pentru dezvoltarea culturala a elevilor”.

orosz natalia, sf- arhiva personala

Orosz Natalia, foto arhiva personală

“Am vizitat multe obiective pe care nu le-am văzut la noi în oraș și am început să mă împrietenesc și cu alte persoane din diferite clase, a fost super”, spune Orosz-Lata Natalia din XI B.

verdes ralusa si stelian furtos , sf-arhiva personala

Raluca Verdeș și Stelian Furtos, foto arhiva personală Raluca Verdeș

“Pentru mine, excursia a fost un prilej de a cunoaște istoria unui nou oraș al României, Sibiu. Am învățat multe lucruri noi și am întâlnit oameni minunați. Sper să mai am ocazia să descopăr orașe și oameni noi”, ne-a declarat Raluca Verdeș (XI B).

SZABO PAULA szabopaula12@gmail.com, BOGDAN HEREDEA b_heredea@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: