SERENA BLAGA: Spitalul cu îngeri

Luna trecută am avut ocazia de a participa la excursia din cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ şi am călătorit în Spania pentru trei săptămâni.

Experienţa prin care am trecut a fost una, evident, inedită şi i-am lăsat pe colegii mei să povestească despre asta, dar eu aş vrea să împărtăşesc şi o experienţă pe care unii ar considera-o nu tocmai buna.

În timpul vizitei mele în ţara toridelor, am avut neplăcerea de a păți un accident în timpul stagiului de lucru, leşinând şi dând cu faţa de o masă. Leşinul nu ar fi fost o problemă, dacă nu mi-ar fi creat o zgârietură adâncă pe obrazul drept, însă sunt teafară în urma evenimentului şi nu a avut nicio repercusiune medicală asupra mea.

Întâmplarea a fost neplăcută, evident, dar ce m-a marcat cel mai mult din ea este experiența din Spitalul Inmaculada din Granada si sunt ferm convinsă că ar fi fost similară în orice alt spital spaniol.

Desi eram străină şi a trebuit să-mi sun casa de asigurări pentru a putea beneficia de serviciile spitalului, am fost luată din sala de aşteptare destul de rapid, comparat cu România, unde pentru aceeaşi problemă aş fi asteptat probabil mult prea mult ca să se mai poată face ceva, având în vedere că trebuia să mi se facă sutură la rana de pe față.

foto serena blaga

Foto: Serena Blaga

Au fost călduroşi şi zâmbitori – de la bărbaţi la femei, de la tineri la bătrâni, de parcă nici nu eram într-un spital.

Încă îmi amintesc cum prima doamnă care m-a consultat, imediat dupa incident, s-a uitat la rana mea şi mi-a spus să zâmbesc 5 secunde după ce m-a anunţat că va trebui să fiu cusută şi poate a contribuit şi confuzia mea de după incident, dar chiar a funcţionat.

În principal, medicii au făcut o treabă bună, nu doar prin comunicarea lor cu pacienţii, dar si profesional vorbind.

Poate o să sune foarte exagerat, dar după experienţa petrecută acolo, mi-este sincer frică să trec prin aşa ceva, din nou, în ţara natală.

SERENA BLAGA

SERENA BLAGA

SERENA BLAGA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: