MARIA PAŞCALĂU: Avanpremieră la «Star din bibliotecă». Plus VIDEO

După cum știți, câțiva elevi ai liceului nostru, coordonați de profesorul Alexandru Popoviciu, pregătesc a doua ediție a concursului de monologuri dramatice Star din bibliotecă.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Prof. ALEXANDRU POPOVICIU

Diana Vanța a fost de acord să ne prezinte un fragment din numărul artistic la care lucrează. În avanpremieră, vă prezentăm o frântură din monologul pe care urmează să-l susțină Diana, cu o partitură din Evgheni Oneghin de Alexandr Pușkin.

Diana este deja star din bibliotecă, ea câștigând prima ediție a acestui concurs, desfășurată în 6 iunie a.c., când a primit premiul juriului pentru ipostazierea Vitoriei Lipan din opera Baltagul de Mihail Sadoveanu.

diana vanta02

Vitoria Lipan i-a adus Dianei Vanţa locul întâi la prima ediţie.

 

Noutăţi

Față de ediția trecută, aceasta aflată în pregătire vine cu câteva noutăți.

În primul rând, tinerii noștri actori s-au orientat nu doar spre roluri din literatura română, ci și din cea universală.

În al doilea rând, vor exista două seturi de premii, unul acordat de juriu, iar altul de popularitate, atribuit în funcție de voturile voastre, ale publicului și prietenilor tinerilor actori.

Voturile voastre vor fi contorizate pe Facebook, acolo unde vor fi postate interpretările dramatice ale celor cinci tineri.

La ediția a II-a a acestui concurs s-au înscris elevii Sebastina Papai (X C), Alexandra Neag (X C), Oana Vaida (XI A), Diana Vanța (XII A) și Andrei Calinescu (XI A).

Elevii beneficiază de îndrumarea unor actori profesioniști: doamna Elvira Platon Rîmbu și domnul Emil Sauciuc de la Teatrul Regina Maria din Oradea.

maria si diana02

Selfie: Diana Vanţa

Filmarea de faţă am realizat-o marți, de la ora 11, în mini-studioul LOGO Paper. Diana a avut ideea de a prezenta doar un teaser, rezervându-și energia pentru evenimentul ce e programat joi, 6 decembrie, în seara de Sfântul Nicolae, începând cu orele 20.

Star din bibliotecă este un concurs organizat de Liceul Onisifor Ghibu cu sprijinul Editurii Casa.

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: