NATALIA OROSZ: Recrutat de Smiley

Elev la Liceul Greco-Catolic din Oradea, în clasa a X-a, Ovidiu Bolocan îl indică pe Smiley, dacă îi ceri să numească persoane care-l inspiră.

ovidiu

Ovidiu Bolocan

În urmă cu opt ani a pus mana pe chitară si de atunci nu-i mai dă drumul: De mic eram un copil agitat care avea nevoie sa-si consume cumva energia, cantam prin casa melodiile lui Smiley. Pe la varsta de de 5 ani, singura-mi rugaminte pentru parintii mei era de-ami cumpara o chitara.

El vedea tot felul de chitaristi la televizor, in desene animate, in videoclipuri pe YouTube. Doi  ani mai tarziu,parintii lui s-au saturat de vocea lui pitigaiata, care insista in fiecare zi cu aceasta cerinta, pana cand au cedat.

Un an mai tarziu, in clasa a II-a, un profesor de chitara si-a facut aparitia in scoala mea, la ora de Romana, spunandu-ne ca preda ore si ca ar vrea sa stie cine e interesat. Cum am auzit, pana si acum tin minte acel moment nostalgic, am tresarit din banca, cu mana sus, strigand: EU! Am fost si certat de invatatoare, deoarece nu mi-am putut tine cumpatul. Asadar, in octombrie 2010 am inceput orele de chitara.

Ovidiu, pe langa chitara, stie sa cante si la chitara bass, pian si tobe. Chitara este intrumentul lui principal, focusandu-se sa devina tot mai bun pe zi ce trece.

Mama lui l-a sustinut neconditionat in orice a facut pana acum. În schimb, tatal lui a fost putin  sceptic; intorcandu-se din strainatate, ne povesteste Ovidiu, nu-i venea sa creada, urmand mai apoi ca si el sa-l  sustina.

 

Profesor de chitară

Am inceput sa predau ore in aceasta vara, eu avand 16 ani.

In prima ora testeaza copiii din punct de vedere ritmic, ii pune sa cante vocal melodia lor favorita si decide modul de predare.

Sper sa dau de multi copii cu ureche muzicala si care sa prinda repede, desi acest lucru este foarte rar, dar de apreciat cand se gaseste. Samburele de talent trebuie cultivat prin munca grea pentru a ajunge undeva.

 

Perseverență și dăruire

Smiley a lansat pe 25 septembrie pe pagina lui de Facebook o provocare urmatorilor lui. Intai de toate a postat pe YouTube variantele karaoke a tuturor pieselor de pe trupa Simplu.

Provocarea a constat in a ne inregistra cantand o piesa de pe albumul lui si de a incarca

filmuletul pe Facebook cu etichetare  la pagina lui si cu  acreditarea #karaokeTurneuConfesiune, ceea ce, bineinteles, am facut. In luna iulie  a anului 2018 ma gandeam sa fac un proiect-tribut pentru trupa lui Smiley, pe care o apreciez enorm de mult, datorita profesionalismului de care dau dovada. Proiectul a constat in a recrea unu la unu varianta live a cantecului De unde vii la ora asta?, dar cantand la toate instrumentele.

O munca grea, partea de studiu a durat mai mult, intrucat instrumentul lui principal este chitara, dar si-a demonstrat inca o data ca poate sa faca absolut orice isi doreste, prin perseverenta si daruire.

O luna mai tarziu a aflat castigatorii, printre care si el.

A fost repartizat la Cluj, pe data de 7.11.2018.

NATALIA OROSZ

orosz-natalia

NATALIA OROSZ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: