Ce vor face oamenii după ce treaba va fi făcută de roboți?

În Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, de Ziua Educației, elevii catorva clase au avut de răspuns la cateva întrebări generice. E vorba de două clase din liceu și una de gimnaziu. Una din cele cinci intrebări a fost următoarea:

Ce vor face oamenii după ce majoritatea lucrurilor vor fi efectuate de roboți și inteligența artificială?

image001

Redam mai jos o selectie din raspunsurile acestora.

Nu mi-ar placea sa se intample aceste lucruri. (semnează Pincky, 12 ani)

Sincer, cred ca societatea se va diviza, între cei care cred ca a fost o idee buna si cei care sunt contra. In opinia mea, un razboi ar avea sanse sa aibe loc, iar robotii ar avea castig de cauza. (Pac Man, 12 ani)

Nu vor fi multumiti, deoarece nu vor mai avea satisfactia de a crea ceva si de a fi mandri de realizarile lor.  (Stefania, 14 ani)

Eu sunt de parere ca oamenii vor evolua in ceea ce tine de tehnologie si nu le va pasa de aceasta lume si de tot ce ii inconjoara. (Misu, 13 ani)

Cand majoritatea locurilor de munca vor fi preluate de catre roboti, omenirea va cauta noi solutii pentru a schimba aceasta, deoarece vor regreta. Munca facuta de mana omului nu se compara cu munca unui creier artificial. (Maria, 14 ani)

Cred ca atunci va fi o lume pierduta, pentru ca tot ceea ce ne leaga pe noi, ca oameni, va fi pierdut de-a binelea. (Antonia, 15 ani)

Eu cred ca oamenii vor face mai mult sport pentru a omorî timpul liber. Altii vor invata sa faca roboti, iar altii or sa aduca lumea la normal. (George, 14 ani)

Întrebările au fost inspirate de cartea Experimentul Zaica (2000), în care profesorul de pictură Dorel Zaica a strans o colecție de răspunsuri ale elevilor săi, într-o viață de dascăl.

au consemnat DIANA OSVALD și RĂZVAN TEUȘDEA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: