CASIAN FĂȘIE & ROBERTO ȘENDRUȚIU: Centenar cu frații din Basarabia. Plus VIDEO

În 10 octombrie 2018, elevi ai Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, cei din cadrul echipei de teatru istoric a școlii, coordonați de către doamna profesoară Livia Ivan, au participat la o seară românească, alături de elevii Liceului Teoretic Aurel Lazăr și invitații lor din Basarabia.

teatru

Activitatea a avut loc la Liceul Teoretic Aurel Lazar și a fost o îmbinare a două proiecte ale celor două licee: Arc peste timp, desfășurat în parteneriat de Liceul Teoretic Onisifor Ghibu și Liceul Teoretic Aurel Lazăr, și proiectul Punți peste timp, desfășurat în parteneriat de către Liceul Aurel Lazăr și Liceul Spiru Haret din Chișinău, Republica Moldova.

Ne-au onorat cu prezența și reprezentanții ISJ Bihor, prin dna inspector prof. Sopota Daniela, inspector prof. Ovidiu Hanga, și ai Primăriei, prin dl Grigore Morar, consilier al primarului pe probleme de Centenar.

Programul serii a debutat cu sceneta elevilor noștri (Andrada Timar, Viviana Rad, Alex Lascu, Tripon Ionuț, Bogdan Tamaș, Mociar Cătălin), care au dorit să le reamintească spectatorilor despre activitatea lui Onisifor Ghibu în Basarabia, în timpul revoluției ruse din 1917.

Spectacolul a continuat cu momente deosebite din folclorul românesc, cu accent pe cântecul bihorean, în interpretarea elevilor de la Liceul Aurel Lazăr (Toie Bogdan, Bulgaru Cătălin, Sferle Flavia).

Momentul fetelor din Basarabia a fost unul de o înaltă ținută artistică, prin interpretarea desăvârșită a unor cântece populare. Echipajul fetelor a fost acompaniat de prof. instr. Valentina Osoianu, celebra interpretă din grupul surorilor Osoianu din Republica Moldova.

Screenshot_2018-11-02 PA120018 - Streamable.jpgCLICK PE IMAGINE PENTRU A URMARI UN CANTEC INTERPRETAT DE CEI DIN MOLDOVA

La final toți participanții au întins o horă pe acordurile cântecului Cântă cucu-n Bucovina.

Gustarea de seară a fost un alt cadru non-formal în care s-au legat prietenii între românii de dincolo și de dincoace de Prut, frați din cadrul aceluiași popor român.

prof. Livia Ivan

Prof. Livia Ivan

Aceste informatii ne-au fost oferite de catre doamna profesoară Livia Ivan, organizator al evenimentului din partea Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, și Alex Lascu (participant al scenetei).

CASIAN FĂȘIE, ROBERTO ȘENDRUȚIU

casian si roberto

CASIAN FĂȘIE și ROBERTO ȘENDRUȚIU

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: