ADRIANA ȘTIUBE: Ce face pasiunea din om!

Cu toții o cunoaștem pe Maria Pașcalău, din clasa a XII-a A, foarte activă pe blog-ul nostru și mare admiratoare a tot ceea ce înseamnă jurnalism. Tocmai din această pasiune, Maria și-a deschis un blog personal: Maria’s Blog.

MARIA PASCALAU

MARIA PAȘCALĂU

Am avut onoarea și plăcerea de a-i lua un interviu Mariei. Aceasta a răspuns cu bucurie invitației noastre, fapt pentru care vă invit să vedeți ce a ieșit!

 

Mi se pare foarte interesanta ideea asta de blog. Cum ți-a venit? Care a fost momentul în care ai zis: Gata, eu îmi fac blog!

MARIA: Fiind foarte foarte pasionată de scris, în special de scris articole, m-am gândit că nu ar fi deloc rău să îmi creeez propriul meu blog. Acest blog s-a născut dintr-o pasiune arzătoare pentru scris. Scriind, mă relaxez şi acumulez o energie pozitivă, care mă ajută să trec peste orice greutate a vieţii.

 

Am văzut pe blog-ul tău o sumedenie de interviuri. Spune-ne, te rog, care sunt principalele teme despre care scrii pe blog?

MARIA: Principalele teme despre care scriu sunt cele culturale, însă mai abordez şi teme legate de sport, turism, modeling etc.

 

Pentru majoritatea jurnalistilor de la Ghibu, alegerea unui subiect este o sarcina dificilă, adesea imposibilă. Tu cum îți alegi subiectele?

MARIA: Sinceră să fiu, subiectele le aleg la întâmplare. Pur şi simplu iau legătura cu respectiva persoană pe care urmează să o intevievez, iar mai apoi îi trimit întrebările. Încerc să abordez cât mai multe subiecte şi să surprind diversele trăiri şi concepţii ale oamenilor

 

Avand in vedere faptul că școala noastră este dotată cu un studio de jurnalism modern, nu ți-a trecut prin minte să faci și materiale video, nu doar scrise?

MARIA: Nu ar fi o idee rea. M-am gândit ca pe viitor să merg direct la persoana pe care o intervievez şi să realizez un articol video. Desigur, acest lucru este puţin mai dificil, ţinând cont de faptul că unele persoane locuiesc spre exemplu în Timişoara. Niciodată nu se ştie!

 

Care crezi tu că este factorul care aduce succes unui blogger?

MARIA: În primul şi-n primul rând, un blogger de succes trebuie să aibă neapărat talent. Talentul în a scrie trebuie să domine în totalitate articolele. Originalitatea este un alt lucru esenţial. Trebuie să fii original în ceea ce scrii, să nu imiţi pe nimeni şi, cel mai important, să nu copiezi de la nimeni. Publicitatea este iarăşi un atu important în acest joc.

 

Sunt convinsă că ai vazut și tu că vloggerii sunt foarte în vogă… Ți-a trecut prin minte să transformi blog-ul în vlog?

MARIA: Momentan nu m-am gândit la acest lucru, însă pe viitor poate voi face şi această “nebunie”. Nu aş spune NU.

 

Ce îți propui legat de blog? Unde / cum îl vezi peste șase luni?

MARIA: Dacă Dumnezeu mă va ajuta, îmi doresc ca acest blog să devină cunoscut şi să particip la diverse concursuri cu acest blog.

 

Esti clasa a XII-a si te pregatesti ușor – ușor sa iti alegi o meserie. Ai de gand sa faci din jurnalism o cariera sau vrei ca acesta să rămana doar o pasiune?

MARIA: Categoric, vreau sa transform jurnalismul intr-o cariera! Este marele meu vis!

 

Spune-mi trei chestii care îți plac în domeniul jurnalistic și trei chestii care îți displac.

MARIA: Lucruri care îmi plac: cunoşti diverse persoane din diverse domenii, călătoreşti mult şi participi la diverse evenimente. Lucruri care nu îmi plac… Nu aş putea răspunde la această întrebare.

 

Îmi place să cred că Maria, desi este o fire destul de misterioasă, își exprimă întreaga personalitate prin cel mai frumos mod – prin scris.

Îi mulțumesc pentru interviul acordat și o felicit sincer pentru munca pe care o depune atat pe blog-ul ei personal, cat si pe blog-ul școlii noastre!

Urmăriți Maria’s Blog!

a consemnat ADRIANA ȘTIUBE

adriana-stiube.jpg

ADRIANA ȘTIUBE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: