DALIA TIGAN & ANDREEA FILIMON: Tu știi cine ești?

Thomas Agud. Acum, cine e acest Thomas? Vă asigur că nu e un Ion Creangă sau un George Coșbuc, numele lui nu vă duce cu gândul la nimic. Vă dau dreptate – până la urmă, el este colegul meu de bancă.

thomas agud

THOMAS AGUD

Thomas Agud, 16 ani, elev la Liceul Onisifor Ghibu. Ce face Thomas? Inspiră oameni. Cum? Scriind. Despre ce scrie? Despre ceea ce oamenii de azi au nevoie: încurajare, motivație, inspirație, întelegere.

De ce? Toate nedumeririle voastre se vor sfârși aici, pentru că Thomas a fost de acord să ne răspundă la mai multe întrebări, așa încât să-l cunoaștem mai bine.

 

Reporteri: Ce te-a împins spre a face acest pas, de-a scrie articole de motivație?

Thomas: Articolele pe care le-am scris până acum pe blog, în mare parte mă reprezintă. Sunt trăirile mele din care am învățat foarte multe lucruri utile şi pe care doresc să le transform în sfaturi, acordându-le tuturor celor ce doresc să fie un exemplu bun de urmat pentru cei din jurul lor.

Prin blog eu îmi găsesc liniştea, de fiecare dată când scriu câte un articol nou, îl scriu cu mare atenție şi mă cuprind foarte multe emoții pe care încerc să mi le stăpânesc în timp ce scriu.

 

Reporteri: Te face să te simți mai bine atunci când scrii?

Thomas: Chiar mult mai bine. Scrisul mă linişteşte, mă calmează. Sincer, atunci când scriu mă simt liber, mă simt eu, mă simt într-un cerc în care toți ne spunem opiniile despre anumite lucruri. Scrisul mă face sau îmi aminteşte că toţi suntem egali, că toți avem aceleaşi drepturi, că nimeni nu e mai presus de altcineva.

 

Reporteri: Ai avut emoții când ai postat primul tău articol?

Thomas: Da, am avut foarte mari emoții. La început scriam articole şi le ştergeam doar pentru că îmi era frică că voi fi judecat de ceilalți, dar apoi am realizat faptul că ceea ce fac e şi pentru mine, nu doar pentru cei ce vor vedea ceea ce scriu. Emoțiile sunt peste tot, am emoții uneori chiar şi atunci când doar editez un articol.

 

Reporteri: Prin ce te inspiri pentru fiecare articol? Care este sursa ta de inspirație?

Thomas: Principalele mele surse de inspirație sunt trăirile mele, amintirile, muzica, oamenii. Cele mai bune momente în care eu pot să scriu sunt atunci când sunt singur, cu muzica pornită, atunci simt cum cuvintele mi se aşează în rânduri şi se transform în propoziții.

 

Reporteri: De ce ai ales blogging-ul și nu altceva?

Thomas: Am ales blogging-ul și nu o altă sursă, vlogging sau ce mai e, deoarece sunt o persoană foarte sinceră și îmi place să fiu mereu la subiect, iar blogging-ul cred că e singura platformă care în acest moment mă ajută cel mai mult să îmi expun gândurile, stările, emoțiile și părerile.

 

Reporteri: Când vei fi un adult, vei continua să scrii?

Thomas: Dacă şi atunci voi gândi la fel ca şi acum, eu zic că da, dar probabil conținutul va fi altfel, iar blog-ul va fi mult mai popular şi mai dezvoltat! Scrisul este ceva plăcut ce te face să te simți mult mai bine.

 

Reporteri: Vrei să încerci ceva diferit?

Thomas: Întotdeauna încerc ceva diferit, dar cel mai mult mă axez pe ceea ce am început şi anume blog-ul pe care scriu de aproximativ un an şi pe care doresc să îl înbunătățesc din ce în ce mai mult! În viitorul apropiat doresc să fotografiez mai mult, îmi doresc să realizez cât mai multe fotografii frumoase din cadre diferite. Ceea ce îmi doresc să mai fac este să particip la cât mai multe cursuri pentru dezvoltare personală şi să încep să lucrez cu copiii.

 

Reporteri: Dacă te-ai fi născut într-o perioadă în care Internet-ul nu ar fi existat, ce ai face? Cum ai transmite  mesajul dorit în așa fel încât să fie ușor accesibil?

Thomas: Dacă mă năşteam în perioada în care nu exista Internet, pentru mine era deja o problemă, dar nu una atât de mare, deoarece apelam la alte surse de distribuire a gândurilor mele, cum ar fi pliantele, de exemplu. Spun de pliante, deoarece asta am încercat să fac chiar şi acum, de când am blogul, considerând  a fi o modalitate bună de promovare.

 

Reporteri: Dorești să le transmiți ceva celor care vor să își facă un blog?

Thomas: Vă salut pe fiecare în parte! Încep prin a spune că mulți bloggeri susțin faptul că e greu să scrii şi că nu oricine poate ajunge blogger. Da, într-adevăr, nu oricine îşi poate deschide un blog, trebuie să ai motivația şi inspirația necesare. Sfaturile pe care eu le-aş da unor noi bloggeri ar fie să învețe din greşeli şi să transmită prin scris ceea ce ei simt! Cu toate că veți fi judecați la început şi veți crede că nu ați făcut tocmai alegerea corectă de a scrie pe blog, pe parcurs veți observa cã oamenii vor deveni mult mai prietenoşi, iar cei neinteresați o să plece de acolo.thomas agud 02

Noi am fost uimite datorită mesajului puternic, pe care Thomas îl  expune în articolele sale. Preferatele noastre sunt ”Un gram de fericire”, “Lacrimi”, “Toamna” și “Oradea prin ochii tinerilor”- un articol dedicat Oradiei, înzestrat cu fotografii făcute chiar de Thomas.

Adresa blog: beadiagud.wordpress.com

Puțeți să citiți articolele pe site-ul sau, vă asigurăm că nu o să regretați și o să rămâneți cu un sentiment plăcut în urma lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: