ANDREEA MOZA: Ghibu călătorește în timp!

Miercuri, 10 octombrie, elevi ai liceului nostru, din clasele a X-a A și a X-a B, au avut posibilitatea de a se face auziți.

unire01

Foto: Andreea Moza

Elevi a mai multor licee (Liceul Baptist Emanuel, Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Colegiul Național Emanuil Gojdu, Liceul Teoretic Aurel Lazăr, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu şi Liceul Teoretic Onisifor Ghibu) au fost oaspeții Primăriei Oradea, unde aceștia au ținut discursuri și au completat un chestionar având ca temă Marea Unire.

Proiectul Arc peste timp, ediția a IV-a  are ca rol de a sărbători zilele de rezonanță centenară și alte evenimente naționale.

Drumul spre Primăria Oradea a fost unul, de asemenea, plin de activități și zâmbete. Ghibiștii și-au luat inima în dinți și, cum am spus și mai sus, s-au făcut auziți. Datorită parteneriatului semnat cu OTL Oradea, am putut să cântăm în mijloacele de transport cântece patriotice, dar și să împărțim flyere care aveau ca subiect principal informatii despre semnificația istorică a zilei oraşului Oradea.

 

madalina

MĂDĂLINA CHIRA. Foto: Andreea Moza

Mădălina Chira, clasa a X-a B, ne-a reprezentat liceul la Primăria Oradea, unde a ținut un discurs, și anume de ce a fost necesară unirea Transilvaniei cu România.

Mădălina a participat la această acțiune pentru că a vrut să se apropie mai mult de România, de istoria României, cunoscând-o și învățând despre ea.

Am fost foarte curioasă să aflu cum a reușit Mădălina să țină un discurs în fața unei audiențe numeroase și cu mare importanță. Colega mea atribuie toate meritele de onoare doamnei prof. Livia Ivan, care a încurajat-o, emoțiile nemaiavând un impact atât de mare asupra ei.

Mădălina Chira încurajează cât mai multă lume să participe la acțiuni de acest tip deoarece o să rămână cu multe cunoștințe și cu o experiență deosebită.

unire04

Prof. LIVIA IVAN. Foto: Andreea Moza

Elevii de la Liceul Onisifor Ghibu au fost acompaniați în această călătorie în timp de prof. Livia Ivan, căreia îi mulțumim pentru încrederea acordată, dar și pentru că ne dă șansa să devenim oameni de viitor mai buni.

ANDREEA MOZA 

andreea moza

ANDREEA MOZA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: