CARINA MUȚ & DARIANA MUȚ: Prinţesa de la Teatru

Viviana Rad, o tânără în vârstă de 15 ani din clasa X A a liceului nostru, este voluntară în cadrul Teatrului Arcadia din Oradea.

viviana

VIVIANA RAD

Voluntariatul l-a început în data de 21 ianuarie anul acesta, prin piesa Frumoasa și Bestia. I s-a spus că pentru prima ei zi trebuie să primească publicul, ceea ce i-a dat mari emoții.

Spre surprinderea ei, a fost lăudată de cei de la Teatru, deoarece s-a descurcat foarte bine, fapt care a făcut- o să se simtă împlinită.

Teatrul i-a plăcut de mică. Din dorința de a face voluntariat undeva, Viviana a aflat de voluntariatul de la Teatru și atunci și-a dat seama că de acesta are nevoie.

În spectacole nu juca, cu toate acestea avea șansa de a participa ca figurație în anumite piese. În schimb, a învățat multe secrete din acest domeniu, stând prin preajma actorilor.

Viviana ne spune că teatrul este a doua ei casă; Teatrul Regina Maria din Oradea își reia activitatea, mai ales seara, și nu poate trece o săptămână în care să nu aibă nici o piesă acolo.

Fiind o gazdă pentru publicul larg, Viviana a refuzat un rol în piesa Domnișoara Iulia, care va avea premiera pe 14 octombrie, datorită flexibilității programului. Își dorește să participe la un concurs de teatru istoric, având un scenariu pe care îl pregătește. Un al doilea scenariu la care lucrează, pentru ora de Limba și literatura română, are în vedere acțiunea operei Hanul Ancuței.

Dintre cei 100 de voluntari, doar 30 sunt activi printre care se numără și Viviana, iar la o piesă joacă doar nouă voluntari, fiecare cu roluri bine stabilite.

Văzându-i pe actori zilnic, a realizat că nu mai există timp pentru o viață obișnuită, fiind depusă o muncă care necesită implicare. Tinde mai mult spre o cariera în scenografie sau actriță la teatrul de păpuși.

Cei doritori să facă voluntariat în cadrul Teatrului, pot lua legătură cu Viviana din clasa a X-a A, iar cei doritori de a juca chiar pe scena Teatrului se pot adresa, tot prin intermediul Vivianei, elevilor Alexandra Neag din X C și Darius Iova din Xl A.

„Pentru mine teatrul este terapie. Mă deconectează total de probleme și de lumea exterioară, mi-am făcut prieteni la Teatru și am cunoscut multe persoane, m-a făcut să iubesc copiii. Apropo de asta, mi se întâmplă des să vină copiii la mine pe stradă și să mă îmbrățișeze, pentru că m-au văzut că sunt «Prințesa de la Teatru», și atunci le spun că acum nu trebuie să știe nimeni că eu sunt prințesa, pentru a le explica de ce nu port rochia”, ne-a spus Viviana.

CARINA MUȚ, DARIANA MUȚ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: