ADRIANA ŞTIUBE: Vacanţă la Naţională!

Desi majoritatea dintre noi ne bucurăm din plin de vară, de soare, de timp liber, în perioada 8-15 iulie 2018 echipa de debate a şcolii noastre a participat la faza naţională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii Dezbat”, secţiunea avansaţi, după ce în mai au obţinut Locul I la faza judeţeană. Olimpiada Naţională a avut loc şi anul acesta la Piatra Neamţ.

03

Membrii echipei noastre au fost: Narcisa Daraban (XII D), Miruna Sandor (XI A) si Ionut Tripon (XI C). Colegii nostri au fost coordonati de doamna profesoara Sandor Lilla, iar la Piatra Neamt au fost insotiti, pe langa doamna Sandor, si de doamna profesoara Edina Andridan, care este si dansa, de asemenea, coordonatoare a clubului LOGO DEBATE.

Saptamana Olimpicilor nostri a fost una plina, incarcata de meciuri, in care s-au confruntat cele 42 de judete ale tarii. Bineinteles ca rezultatele nu s-au lasat asteptate: Narcisa a obtinut locul III, iar Ionut Mentiune, ambele premii fiind obtinute la categoria vorbitori individuali.

De asemenea, judetul nostru a fost reprezentat la sectiunea incepatori de catre echipa de debate a Colegiului National Emanuil Gojdu” Echipa gojdistilor a obtinut Mentiune, la sectiunea echipe.

01

Am fost curioasa sa aflu ce simte Narcisa, care si-a jucat ultimele meciuri in calitate de debater al scolii noastre: „Imi este foarte greu sa cred ca aici se termina totul. Nu imi vine sa cred! Toti acesi patru ani de liceu au trecut mult prea repede. Ma bucur ca am avut pilejul sa o inchei apoteotic cu debate-ul, la fel cum am si inceput, de altfel, cu o competitie nationala. Pentru mine a fost o saptamana grea, deoarece a urmat imediat dupa Bac si nu m-am considerat pregatita in intregime, plus ca, la tragerea la sorti, am nimerit sa ne confruntam cu echipe foarte bune. Chiar si asa, desi totul s-a sfarsit,a fost minunat si pot spune ca am trait un sentiment de familiaritate la Piatra Neamt, alaturi de echipa mea.”

Pe langa meciuri, cei trei olimpici ai nostri s-au bucurat din plin de imprejurimile de la Piatra Neamt: s-au plimbat cu telegondola, au facut o drumetie, au vizitat Cetatea Neamt, dar si binecunoscuta rezervatie de zimbri de la Piatra Neamt.

De asemnea, Narcisa ne-a marturisit ca pentru ea, a fost o onoare sa faca parte si sa reprezinte echipa de debate a scolii, fapt pentru care ii este recunoscatoare doamnei Sandor Lilla, care a format-o si i-a aratat frumusetea acestui sport intelectual, dar si colegilor din echipa, cu care a legat prietenii minunate.

Ca ultim sfat pentru colegii mai mici, Narcisa ne-a spus: „Ii sfatuiesc pe cei inca alflati pe bancile liceului sa se bucure din plin de acesti ani frumosi, fiindca timpul sterge totul prea repede. Acesti ani sunt sansa ta de a te dezvolta si de a descoperi intr-un mod foarte realist cum functioneaza lucrurile”.

02

Vreau sa-i multumesc echipei scolii noastre, in numele tuturor, pentru rezultatele deosebite! Va felicitam si va tinem pumnii pe mai departe.

De asemenea, Narcisei ii dorim mult succes in viata de student si ii multumim pentru seriozitatea si profesionalismul cu care ne-a reprezentat scoala.

ADRIANA ŞTIUBE

ADRIANA STIUBE

ADRIANA ŞTIUBE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: