MARIA PAŞCALĂU: „Mândră că l-am moştenit pe tata”. Plus VIDEO

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez spunea în romanul „Un veac de singurătate” următoarele: „Copiii moştenesc nebuniile părinţilor lor”. „Nebunia” despre care vom vorbi în cele ce urmează este strict legată de muzică.

image002

Pe scenă alături de Ansamblul Timişul (sursă foto: arhiva personală Nicoleta Coţe)

Ana Gabriela Coţe este o tânără frumoasă foc, ambiţioasă şi pe deasupra şi talentată. Ana a venit pe lume într-o frumoasă zi de toamnă, la data de 26 septembrie 2009, într-o familie de muzicanţi. Înclinaţiile spre muzică le are încă de pe la vârsta de 2-3 anişori, când aceasta lălăia prin casă.

Spiritul artistic a fost observat de către părinţiiAnei, care mai apoi s-au gândit să îi ofere cursuri de vioară în particular.

image003

În cadrul emisiunii „O dată-n viaţă”, alături de doamna Andreea Voica şi de Ansamblul Timişul (Sursă foto: arhiva personală Nicoleta Coţe)

În anul 2015, Ana a avut deosebita plăcere de a participa la emisiunea O dată-n viaţă de la TVR 1. În cadrul acelei emisiuni, Ana a avut onoarea de a cânta alături de doamna Andreea Voica şi de Ansamblul Timişul din Timişoara. Încă de mică, Ana o preţuieşte pe doamna AndreeaVoica şi o are ca model în carieră. Participarea la acea emisiune a fost pentru Ana un deschizător de drumuri, devenind atunci cea mai tânără solistă a Ansamblului Timişul.

Deşi are numai 8 ani, Ana a reuşit să imprime anul trecut un duet alături de mama sa, Nicoleta Coţe. Duetul se intitulează Azi în zi de primăvară.

Înrealizarea acestui proiect de suflet a fost ajutată de tatăl său, instrumentistul Sorin Coţe, linia melodică fiind creeată de domnul profesor Marius Cîrnu, iar textul fiind scris de bunica Anei.

În viitorul apropiat, Ana îşi doreşte să înregistreze prima ei piesă, să studieze în continuare şi să participe la cât mai multe concursuri şi festivaluri.

image001

Împreună cu părinţii ei (sursă foto: arhiva personală Nicoleta Coţe)

Nouă nu ne rămâne decât să îi urăm mult succes în carieră şi rezultate şcolare deosebite.

MARIA PAŞCALĂU pascalau.maria99@gmail.com

image004

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: