DENISA CURPAŞ & EMANUEL GAVRILĂ: Șezătoare pe Valea Crișului

Luni, 4 iunie, la ora 10, în sala festivă s-a organizat un eveniment cu scop caritabil, intitulat Șezătoare pe Valea Crișului. Banii strânși vor fi folosiți pentru construirea unor case pentru tinerii ieșiți din centre de plasament.

 

Șezătoarea pe Valea Crișului a atras un număr impresionant de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal (VIII A, IX B, IX A), iar de la ciclul primar câțiva din talentații copii ai dlui prof. învățământ primar Iosif Româneac.

Formatul întâlnirii a presupus o șezătoare acasă la Nană Mărie (Andrada Cora), Baciu Petre (subsemnatul, Emanuel Gavrilă) și fiica acestora (Maialgesa Dat).

Dintre musafiri, i-am recunoscut pe Teodora Nicorici, Alex David, Romina Suciu. Discuțiile au fost punctate cu momente muzicale susținute de artiști consacrați ai liceului. Personal, m-am simțit bine în rolul de gazdă, ca în satul bunicilor mei, Hinchiriș.

Evenimentul a fost organizat de prof. Marian Rodica și dna prof. Maria Chirilă.

10

Două din micile protagoniste ale şezătorii. Foto: arhiva personală Mihai Cozman

Doamna prof. Marian Rodica ne-a oferit o declaraţie:

„În cadrul  Proiectului Aripi de înger, elevii de la clubul Impact de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu au desfăşurat o activitate  cu titlul Şezătoarea de pe Valea  Crişului, aceasta fiind prezentată elevilor din şcoala noastră. Fiecare elev participant a putut dona ce sumă de bani a dorit pentru vizionarea programului cu şezătoarea.

 

La finalul programului, elevii şi-au putut achiziţiona preparate tradiţionale româneşti: sarmale, mămăligă cu brânză, plăcinte cu varză şi cartofi, prăjituri etc. Suma de bani se donează pentru construirea unei case pentru găzduirea tinerilor care au împlinit 18 ani din centrele de plasament, dar n-au reuşit să-şi întemeieze o familie şi să aibă un loc de muncă”.

Vom reveni în zilele următoare cu o declaraţie a dlui Iosif Româneac, despre micii artişti din echipa domniei-sale.

Fotogalerie: MARIANA BALINT

DENISA CURPAŞ, EMANUEL GAVRILĂ

denisa si emanuel

DENISA CURPAŞ şi EMANUEL GAVRILĂ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: