Cum ne pierdem timpul şi banii pe aplicaţii mobile

 

Este şocant cât de mult timp cheltuim pe reţele de socializare şi jocuri, dar iată o statistică: Oamenii petrec 1,15 miliarde de ore pe lună pentru a juca jocuri pe telefon.

andrei samasca

Foto: ANDREI SAMAŞCA

Jocurile se situează pe locul al doilea, în spatele reţelelor de socializare, în ceea ce priveşte timpul petrecut pe dispozitive, conform unui sondaj efectuat în 2016. În medie, petrecem două ore pe reţelele de socializare într-o zi, care înseamnă până la 5 ani şi 4 luni pe parcursul unei vieţi. În cazul în care vă întrebaţi, puteţi să faceţi o călătorie către Lună şi să vă întoarceţi pe Pământ de 32 de ori în acel timp! Şi nu este doar timpul pe care îl pierdem.

Reţelele de socializare zilnic fac milioane de dolari

Pe mulţi dintre noi nu îi deranjează să cheltuie un dolar sau doi pe aplicaţii mobile, sau mai mulţi dolari, pe mai multe aplicaţii. De exemplu, unul dintre jocurile populare din App Store acum 6 luni, Pokemon Go, câştiga pană la 2,3 milioane de dolari pe zi; în timp ce un alt joc popular, Candy Crush, făcea 1,5 milioane dolari pe zi.

Acum sunteţi probabil puţin îngrijorat de timpul şi banii pe care i-aţi cheltuit pe aplicaţii; aşadar, ar fi o idee bună să înţelegeţi de ce se întâmplă acest lucru şi cum îl puteţi trata.

Leac la plictiseală

Ne petrecem mult timp pe telefonul mobil pentru că ne simţim plictisiţi cu usurinţă, iar telefonul nostru este prea folositor.  Plictiseala nu ne face fericiţi şi este natural să vrem să scăpăm de ea indiferent de ce, iar comportamentul impulsiv, cum ar fi jocul cu telefonul, este modul nostru de a face acest lucru. Telefonul nostru ne oferă o scăpare confortabilă de la plictiseală – pare obositor după folosirea îndelungată, dar tot e mai bun decât nimic, aşa că nu ne putem opri din asta.

Read the rest in Paperless

ANDREI SAMAŞCA

portret andrei samasca

ANDREI SAMAŞCA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: