TEODORA NICORICI: Pe scenă e cea mai împlinită

Georgiana Lobonț este o tânără solistă de muzică populară din județul Cluj. În vârstă de 23 de ani, își câștigă nu numai existența, ci și admirația profundă a multor persoane cărora le plac cântecele acesteia. Georgiana cântă cu multă pasiune despre tradițiile și obiceiurile străbunicilor noștri, readucând tradițiile pierdute în timp.

lobont01

Georgiana Lobonț

În continuare, i-am adresat acesteia câteva întrebări.

REPORTER: Când și în ce împrejurări ai început să cânți muzica populară?

GEORGIANA: La vârsta de 4 ani am urcat pentru prima dată pe o scenă, în fața unui public larg. Am cântat cu o orchestră adevărată și am concurat la concursul de muzică populară ,,Tip Top Mini Top” unde am câștigat premiul al doilea. Atunci a fost prima dată când m-am îndrăgostit de viața de artist. Mi-a plăcut atât de mult încât nu am mai renunțat niciodata.

 

Pe versurile Mariei Anuța

REPORTER: De la cine ai moștenit acest talent?

GEORGIANA: Talentul l-am moștenit din familie.Ambii părinți sunt talentați și au voci frumoase. Tatăl meu a fost dansator la „Ciocârlia” în București, iar sora lui este cântăreața de muzică populară Maria Lobonț. Pot să mă mândresc că provin dintr-o familie de artiști.

 

REPORTER: Tu îți scrii versurile?

GEORGIANA: Mi-am scris și eu versurile, dar mai mult eu sunt cu ideile pieselor. La versuri colaborez foarte bine cu o doamnă, Maria Anuța, din județul Bistrița Năsăud. Dânsa se apropie cel mai mult de ceea ce vreau eu să spun prin cântec.

Ce mă pasionează – și am descoperit asta lucrând la unul dintre albume – este că îmi creez eu singură liniile melodice. Sunt foarte bucuroasă de acest lucru, deoarece eu simt mult mai profund decât oricine altcineva ceea ce aș vrea să cânt, iar asta mă face să pot transmite tot ce simt în cântecele mele.

Pot să compun cel mai bine când sunt singură, doar eu cu gândurile mele.

 

REPORTER: Ai încercat să cânți și alte genuri de muzică în afară de cea populară?

GEORGIANA: Da! Și ador să cânt muzică ușoară românească. Mulți care m-au auzit cântând au rămas surprinși. La evenimentele la care particip, îndeosebi la nunți, abordez mai multe genuri muzicale. Eu ascult si alte genuri, nu numai populară.

lobont02

Istoria unui cântec

REPORTER: Care a fost cel mai frumos moment trăit de tine?

GEORGIANA: Mă gândesc, dar nu pot să aleg… Pentru mine, cel mai frumos e atunci când urc pe scenă, iar lumea este atât de bucuroasă încât mă aplaudă și cântă cu mine melodiile mele. Am fost pusă în situații la spectacole în care la finalul programului oamenii strigau din public să repet o anumită melodie. Atunci mă simt cea mai împlinită!

 

REPORTER: Aș vrea să îmi vorbești despre piesa ta, Vin nuntașii după mine, despre care am auzit ca are un foarte mare impact și asupra telespectatorilor și la care ții foarte mult.

GEORGIANA: Vin nuntașii după mine este piesa care mă reprezintă pe mine atunci când spui,,Georgiana Lobonț”. Acest cântec a fost foarte bine primit de oameni și mi-a adus un succes extraordinary, de care mă bucur și acum.

Melodia a fost creată simplu de tatăl meu, iar versurile de mine si de mama mea, acasă, intr-o seara. Eram invitată să cânt la diferite nunți și mi-a venit ideea de a face o melodie dedicată mirilor, dar în special miresei, încât la final am ajuns să cânt ca și cum ar fi pentru mine.

Și așa a fost… După doi ani de la lansare am fost cerută de soție și m-am căsătorit. Când am înregistrat piesa in studio, am închis ochii și nu i-am mai deschis până când am terminat-o de cântat. Iar când i-am deschis, erau plini de lacrimi.

Părinții mei mereu plâng când mă aud cântând Vin nuntașii după mine. Au plâns și atunci când am creat-o si mi-au zis ca e creată pentru ei. Am momente la nunți când o cânt și imi vine să plâng, poate pentru că văd și oamenii din jurul meu cu ochii în lacrimi.

Am ales să îi fac acestei melodii un videoclip pe măsură!Și  ca să transmit cel mai bine mesajul i-am luat ca protagoniști pe părinții mei și pe surorile mele. Au fost mulți prieteni atunci alături de mine, iar totul a decurs asa cum mi-am dorit.

 

„Cât îmi va ține bunul Dumnezeu glasul”

REPORTER: Un mesaj de final…

GEORGIANA: Mă bucur că am reușit să dau acest interviu și îți multumesc pentru tot. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care mă iubesc și îmi ascultă melodiile, și să știți că atât cât îmi va ține bunul Dumnezeu glasul am să cânt mereu. Doamne-ajută! Vă pup, cu drag Georgiana Lobonț!

Pe Georgiana o puteți găsi pe facebook: https://www.facebook.com/georgianalobont.oficial/ sau pe instagram https://www.instagram.com/georgiana_lobont/

a consemnat TEODORA NICORICI teodoranicorici@gmail.com

TEODORA NICORICI

TEODORA NICORICI

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: