GIANINA PAMFILOIU: Patru ani de experienţă

Îmi amintesc şi în prezent discursul domnului profesor din primele ore din clasa a IX-a, când ne explica despre lucrurile pe care vom învăţa să le facem pentru a ieşi din liceu adevăraţi jurnalişti, după aceşti patru ani de colaborare, sub îndrumările şi sfaturile dânsului.

raluca si gianina

Raluca Găvruţa, alături de subsemnata

In prezent inca mai vad devotamentul acestuia pentru lucrurile care trebuie duse până la capat, problemele peste care poate da un jurnalist in cariera, dar totodata placerea de a continua ce am inceput si vom termina impreuna, ceea ce a devenit un model de urmat.

Interviurile si postarile de pe site-ul LOGO PAPER mi-au dat o responsabilitate incredibila, pentru ca mi-am dat seama ca, prin consemnarea numelui meu, de fapt riscam sa aud critici, dar si aprecieri, stiind sa le recunosc si sa le corectez.

Totodata, prin aceasta experienta am invatat sa pun intrebari cat mai complexe, sa nu astept sa mi se raspunda doar cu „da” si „nu”, sa vad dincolo de aparente si sa dau tot ce am mai bun, ca sa scot un interviu reusit.

Pot spune ca a contat si profesorul care ne-a predat si indrumat la aceste ore, deoarece nu toata lumea si-ar asuma responsabilitati care i-ar demoraliza pe unii si i-ar face sa renunte la prima ocazie – mai rar acest lucru, deoarece este usor sa renunti, dar mai greu este sa obtii ceea ce iti doresti.

In viitor, sper ca va mai exista acest profil, sper sa existe din ce in ce mai multi tineri care vin la scoala pasionati sa invete aceasta meserie, pentru ca aici totul este posibil.

Chiar daca noi nu am mai prins primirea unor diplome pentru munca depusa pe parcursul acestor patru ani de liceu, sper in continuare şi imi doresc sa nu se desfiinteze cabinetul de jurnalism. Multi oameni au contribuit la finantarea acestuia, acesta este principalul loc de a aprofunda acest domeniu si este singura scoala care ar putea sustine jurnalisti in devenire.

GIANINA PAMFILOIU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: