Inteligenţă sau autocontrol?

De-a lungul vieții, avem o mulțime de obiceiuri proaste, care trebuiesc depășite. Unora le este greu să se opreasca din a m#nca nesănatos sau din a trage de timp înainte de a face ceva practic. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu un control de sine mai bun au rezultate mai bune decât cei cu un IQ superior.

horea

Foto: Horea Bochiş

Cercetători de la Pennsylvania University au urmărit controlul de sine al elevilor de clasa a VIII-a, aceștia având de ales între a primi 1 $ pe loc sau 2 $ într-o săptămână. S-a ajuns la observaţia că cei care au așteptat aveau rezultate mult mai bune la învățătură.

Un alt experiment ținut de Duke University a privit 1.000 de persoane care au fost observate până la vârsta de 32 de ani; s-a constatat că persoanele mai controlate au locuri de muncă mai bune și sănătate fizică și psihică mult mai bună

În mod similar, oameni de știință de la University California au testat un grup de fumători care au fost separați în două camere. Într-o cameră erau produse de patiserie, iar in cealaltă erau fructe şi legume.

Ulterior, după ce acestora le-a fost acordată o pauză, cei care au fost lăsați în camera cu produse de patiserie au avut șanse mult mai mari să fumeze în timpul acelei pauze, datorită respingerii tentației de a mânca.

Read the rest in Paperless

HOREA BOCHIŞ

horea bochis portret

HOREA BOCHIŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: