GEORGIANA ŞTIUBE: Despre conspiraţii cu Denisa

Colega noastră din clasa a XII-a A, Denisa Nuțaș, si-a ales pentru lucrarea sa de atestat tema cuceririi cosmosului, care împarte lumea în două, în cei care cred în aceste misiuni şi în sceptici.

denisa nutas

DENISA NUŢAŞ

În 21 iunie 1969, , la ora 2:56, omul a pus piciorul pe Lună pentru prima dată, marcând o noua etapă a cuceririi spaţiului. În 1972 a avut loc ultima misiune cu echipaj uman având ca destinaţie Luna. În toţi aceşti 46 de ani tehnologia a evoluat spectaculos şi totuşi misiunile au încetat, fapt care poate deja naşte suspiciuni.

„Pentru atestatul meu la Limba engleză am decis sa scriu despre aselenizare. Lucrarea e intitulata Moon landing: the greatest breakthrough or the hoax of the century? Am ales sa vobesc despre acest subiect dupa ce profesorul meu de engleza mi-a sugerat acest lucru. Chiar am fost foarte incantata sa fac lucrarea despre asta. Consider ca este un subiect foarte interesant, pe care nu oricine il abordeaza, şi cred ca misiunile spre Luna sunt mai mult decat par”, ne confeseaza Denisa.

received_1629263710455953

„Această poză este una dintre cele mai controversate. Vă voi prezenta ce spune un sceptic versus un om care crede în aselenizare despre aceasta poză. Un sceptic ar spune că steagul se mişcă, or acest lucru este imposibil, din moment ce nu există atmosferă pe Lună. Deci poza a fost făcută într-un studio. Cel care crede însă argumentează ca steagul nu a fost mişcat de vânt, ci de oamenii care l-au aşezat, el rămânând aşa. În plus, ei susţin faptul că în videoclipurile originale steagul nu se mişcă”, ne spune Denisa.

Denisa ne spune ca si-a structurat lucrarea in doua parti. Primele doua capitole contin adevarul sustinut de NASA; de asemenea, apare si motivul pentru care oamenii au mers pe Luna – asadar, in mare parte sunt informatii pe care majoritatea le cunosc. In a doua parte a scris despre teorii conspirationale si cei care sustin faptul ca aterizarea pe Lună este o minciuna.

Denisa ne captiveaza atentia cu unul dintre cei mai faimosi oponenti ai teoriei, care este Bart Sibrel. Pe langa faptul ca acesta este cunoscut pentru documentarul A funny thing happened on the way to the moon, iese in evidenta si din cauza ca a fost lovit in faţă de Buzz Aldrin, unul dintre astronautii care au fost pe Lună. Dupa ce a fost rugat sa jure pe Biblie ca a pasit pe Lună si a fost numit „mincinos”, Buzz Aldrin a izbucnit si inevitabilul s-a intamplat.

„In concluzie, am ales sa fac atestatul deoarece subiectul ales este unul fascinant si interesant. In plus, mi-am dorit sa ies din zona mea de confort si sa fac aceasta lucrare”, ne spune cu sinceritate Denisa.

GEORGIANA ŞTIUBE

georgiana-stiube

GEORGIANA ŞTIUBE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: