MĂDĂLINA CHIRA & CASIAN FĂŞIE: Împreună în anul Centenarului

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu si Liceul Teoretic Aurel Lazăr derulează Proiectul județean „Arc peste timp”, sub îndrumarea doamnelor profesoare Livia Ivan, respectiv Livia Chiurcuța.

În data de 14 mai a avut loc cea de-a patra activitate a proiectului educațional „Arc peste timp”, activitate care a avut în cadrul sălii mari ale Primăriei Oradea. Scopul proiectului este cel de a realiza activități prin care se marchează evenimente importante legate de Centenarul Marii Uniri.

În proiectul propriu-zis fac parte zece școli și câteva instituții partenere, prin care Colegiul Național Iosif Vulcan, Colegiul Național Emanuil Gojdu, Liceul Teologic Baptist Emanuel, Primăria Oradea, Biblioteca Județeană etc.

Activitățile se desfășoară în mod separat, unele în comun, depinzând de fiecare partener ce și-a propus pentru un eveniment istoric.

Până în prezent au avut loc patru activități: în data de 24 ianuarie – activitate la Primărie, prima conferință a liceelor care au inițiat proiectul, Liceul Teoretic Aurel Lazăr și Liceul Teoretic Onisifor Ghibu; în data de 27 martie a avut loc celebrarea Centenarului Unirii Basarabiei cu România, în incinta Liceului Onisifor Ghibu; în data de 20 aprilie a avut loc festivitatea celebrării eliberării Oradiei de trupele comuniștilor maghiari ai lui Bela Kun, în 1919; activitatea care trebuia să se desfășoare în data de 9 mai, din cauza supraîncarcării programului, s-a amânat până pe data de 14.

Aceste activități vor continua până în iarnă, în 1 decembrie.

Activitatea comună a tuturor partenerilor va avea loc spre finalul lunii noiembrie, atunci când vom celebra 100 de ani de la Marea Unire, finalizată la Alba Iulia.

MĂDĂLINA CHIRA chiramadalina14@yahoo.com, CASIAN FĂŞIE casianflorin789@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: