IULIA BOROŞ: De ce greşim?

Greşelile fac parte din algoritmul învățării, deoarece nimeni nu poate face din prima încercare un lucru impecabil, pentru că din greşeli învățăm.

Nimeni nu se naşte învățat. „Un om trebuie să fie destul de mare să îşi recunoască greşelile şi suficient de deştept să învețe din ele”, spune Alphonse Allais.

Omul cât trăieşte învață, greşelile fac parte din viețile noastre, ele având rolul de a încuraja dezvoltarea oamenilor. O greşeală este de multe ori urmată de mult pesimism din partea celui care a greşit, dar eu consider că este o abordare greşită a problemei. Totuşi, ar trebui să fim mai atenți la ceea ce facem, ce spunem, la ce decizii luăm, pentru că de multe ori o decizie greşita poate distruge o relație, o legătură strânsă cu o altă persoană.

Oamenii ar trebui să fie mai deschişi spre lucruri şi abordări noi. Când o uşă se închide, o alta se deschide, cu ajutorul voinței noastre.

Un exemplu concret din viața unei adolescente. Teodora, elevă în clasa a XII-a, ne mărturiseşte: „Am făcut chiar şi la această vârstă unele greşeli, care m-au maturizat, greşeli din care am învățat ce înseamnă să fii în primul rând om şi pe care voi încerca să nu le mai repet”.

Desigur, a greşi este uman, iar a ierta este divin.

IULIA BOROŞ

IULIA BOROS 02

IULIA BOROŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: