DALIA MOŞUŢ & PATRICIA ILEA: Încredere deplină în tânăra generaţie!

Probabil că toţi aţi observat în ultima perioadă nişte chipuri noi şi deosebite pe holurile şcolii noastre. Este vorba despre cei trei musafiri cărora şcoala noastră le e gazdă timp de o lună: Matina (din Grecia), Faisal şi Shantanu (din India).

image001

Faisal, talonat de Dalia Moşuţ şi Patricia Ilea

Noi am avut plăcerea de a vorbi cu Faisal, în dorinţa de a afla cât mai multe despre el.

Faisal Khan are 20 de ani, s-a născut şi a crescut in Arabia Saudită, ambii săi părinţi fiind ondieni. El studiază Ingineria Electrică şi Tehnologia Informaticii în Germania.

Pe lângă facultate, a ales să fie voluntar la AIESEC. Acesta a avut posibilitatea de a opta între Spania, Italia, Brazilia şi România. A ales România, care – ne spune – în Europa nu are o imagine prea bună: „România nu se bucură de privilegii”. Interlocutorul nostru a vrut să se lămurească pe cont propriu dacă acest stereotip se verifică, însă Faisal are o părere bună despre noi, alegând România din cauza oamenilor şi a culturii: „Because of the really amazing people here, I am very amazed by the people and the culture here”.

image002

Pentru toată această experienţă,  el nu a fost plătit.

De asemenea, tânărul voluntar ne-a mărturisit părerea lui de până acum,despre elevii români: „They have a lot of potential, but of course nobody’s perfect, there are some who make trouble”.

CITEŞTE ŞI Hats off to Matina, Faisal and Shantanu!

Cu toţi am putea spune că viaţa lui este destul de încărcată, dar nu aţi citit tot. Pe lângă facultate şi voluntariat (pentru care nu e plătit), el lucrează la un Burger King, unde prăjeşte carnea pentru burgeri.

În concluzie, Faisal e un om minunat, care face mult bine copiilor pe care îi are în grijă şi pe care îi ajută cu tot ce poate, fără să aştepte ceva în schimb.

DALIA MOŞUŢ, PATRICIA ILEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: