NATALIA CHIŞ & NARCISA BRAGYE: Învaţă cu Babbel!

Învățarea unei limbi nu are legătură doar cu comunicarea informațiilor, ci şi cu înțelegerea și conectarea cu oamenii la un nivel mai profund. Babbel este un site web și o aplicaţie dedicată învățării limbilor străine, disponibilă pentru web, iOS și Android.

Babbel este bazat pe abonamente și o platformă de e-learning, disponibil, în diferite limbi începând cu ianuarie 2008. În present sunt oferite 14 limbi: olandeză, daneză, engleză, franceză, germană, indoneziană, italiană, norvegiană, poloneză, rusă, suedeză, spaniolă și turcă.

Conținutul original de învățare al lui Babbel este dezvoltat în cadrul unei echipe de peste 100 de educatori și lingviști.

Compania a fost înființată în august 2007 de către Markus Witte. Babbel este operat de Lesson Nine GmbH în Berlin, Germania, şi are aproximativ 450 de angajați cu normă întreagă și profesioniști independenți. Compania îşi are sediul în cartierul Berlin din Mitte.

Babbel are o abordare unică, pentru a face oamenii să converseze cât mai curând posibil în limba dorită. Aplicaţia este utilă atât pentru începători, cât si pentru cei deja familiarizați, fiind structurată pe două stadii (începători si avansați). Există cursuri de gramatică, lecții de vocabular, precum și jocuri de cuvinte, expresii, colocvialism și zicători.

Cursurile pentru o anumită limbă pot fi direcționate către o anumită audiență: de exemplu, engleza poate fi învățată ca PR English sau Marketing English.

Lecțiile Babbel reflectă situații de comunicare în viața reală, inclusive înregistrări de emisiuni radio și conversații pentru sarcini de ascultare.

image006

Foto: NATALIA CHIŞ

Babbel ține cont de progresul utilizatorului și il atenționează prin e-mail pentru a asigura continuitatea studiului.

Din păcate, aplicația nu este gratuită, accesul fiind restricționat la primul curs, iar pentru a avea acces la restul cursurilor trebuie să achiziționați un abonament de pe site. Prețurile variază în funcție de lungimea abonamentului.

Babbel este o aplicație asemănătoare cu Duolingo (tot o aplicație destinată învățării limbilor străine), amândouă fiind o variantă viabilă pentru învățarea unei limbi străine.

NATALIA CHIŞ, NARCISA BRAGYE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: