MĂDĂLINA CHIRA & EMANUEL GAVRILĂ: Matina, o prezenţă fermecătoare

Fără îndoială, una dintre cele mai atrăgătoare prezențe la noi în școală este cea a Matinei Katsogia. Matina are 19 ani şi s-a născut în Grecia, unde e studentă. La noi în școală se află într-un winter session, din cadrul proiectului AIESEC de schimburi interculturale.

matina

Matina Katsogia

Solicitându-i un mic interviu, Matina a acceptat să ne vorbească cu mare generozitate despre ea, despre școala din Grecia și impresiile pe care le-a adunat în săptămânile în care a predat la Liceul Onisifor Ghibu. Interacțiunea între noi s-a desfășurat în engleză, dar noi, ca reporteri, am tradus în română întrebările și răspunsurile.

CITEŞTE ŞI Hats off to Matina, Faisal and Shantanu!

REPORTERI: Ce părere ai despre școala noastră?

MATINA: Cred că avem multe lucruri în comun și există o mulțime de lucruri diferite între școlile din Grecia și școala voastră. Școala voastră este uriașă și uneori cred că mă voi pierde pe scări și pe etaje.

 

REPORTERI: Ce impresie ți-au făcut elevii din școala noastră?

MATINA: Unii dintre studenți au personalități agreabile, sunt foarte deschiși și încearcă să discute cu mine, pentru a afla mai multe despre mine, familia mea și țara mea. Pot vedea o mulțime de personalități diferite și este ceva ce îmi place.

 

REPORTERI: Ce pasiuni ai?

MATINA: Sunt pasionată de o mulțime de lucruri, îmi place să fotografiez tot timpul oameni din clădiri, din natura, îmi place să scriu scenarii. În Grecia am făcut câteva seminarii despre asta și acum încerc să scriu primul meu film scurt. Îmi place să fac voluntariat, sunt membru al AIESEC de un an si câteva luni și aceasta este cea mai bună experiență din viața mea, graţie acestei organizații.

 

REPORTERI: Ce părere ai despre orașul nostru?

MATINA: Îmi place Oradea, pot vedea clădiri diferite, case diferite și am observat că aceste case au mai multe lucruri în comun. Îmi place centrul orașului, cu bisericile si clădirile minunate.

 

REPORTERI: Cum vi se pare acest proiect?

MATINA: Îmi place proiectul foarte mult, este pentru prima dată când trebuie să vorbesc în engleză cu copiii și experiența e minunată, încerc să-i înțeleg și încerc să-i fac să se simtă bine. A te distra și a încerca să-i  faci să gândească outside the box – asta vreau să fac în timpul acestui proiect, pentru a oferi copiilor aceștia ocazia de a face singuri pașii și de a-și exprima mai mult sinele autentic.

Îi mulțumim Matinei pentru interviu și ne bucurăm că liceul nostru, care poate fi considerat o a doua casă, are în desfășurare acest proiect.

au consemnat MĂDĂLINA CHIRA şi EMANUEL GAVRILĂ

emanuel gavrila si madalina chira

EMANUEL GAVRILĂ şi MĂDĂLINA CHIRA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: