GEORGIANA ŞTIUBE & ALEXANDRA LUCACIU: Profesia de solist

Roxana Drule are 21 de ani şi este solistă de muzică populară. Locuieşte în Baia Mare,  județul Maramureş,  e absolventă a Liceului de Arte din Baia Mare,  iar în prezent studentă la doua facultăți – Academia de Muzică Gheorge Dima din Cluj-Napoca,  secţia Pedagogie Muzicală,  şi Facultatea de  Ştiințe Socio-Umane.

roxana03

Roxana Drule

„Am început să cânt şi să fiu pasionată de muzică  de micuță,  din clasele primare învățătoarea mă punea să cant la toate serbările scolii, fiind apreciată şi iubită de toate cadrele didactice. Pe urmă am început să mă pregatesc la Palatul Copiilor, începând cu muzica uşoară. Pe  parcurs am facut Şcoala Populara de Artă Liviu Borlan din Baia Mare, secția canto popular.

În copilarie mama mea s-a ocupat foarte mult de mine inscriindu-ma si  ducandu-ma  peste tot unde avea legatura cu muzica. Pe langa canto am facut si dansuri populare si balet. Am avut multe activitati extraşcolare, la care participam cu multa bucurie.

În clasa a VII-a am decis să mă transfer la liceul de arte pentru a progresa în muzică. Mereu am fost susținută de părinții mei din toate punctele de vedere.

Pe parcurs am făcut parte în diferite ansambluri folclorice. Am început sa cant la evenimente alaturi de trupa mea din clasa a IX-a  abordând diferite genuri de muzică (folclor, muzică uşoară, ettno, muzică de petrecere), încercând să onorez cat mai bine fiecare gen ca toata lumea sa fie mulţumită.

Studiez aproape zilnic minim două ore. Nu pot să spun că nu este costisitor această carieră, deoarece trebuie să investeşti foarte mult  timp in primul rand, dar si in  imaginea ta ca solist, începând de la ore de canto până la felul în care te prezinți în fața publicului (aici fiind vorba despre vestimentație si tot ce include imaginea de solist, de persoana).

Momentan am imprimate câteva melodii folclorice din zona Maramureşului, dar si o piesă de muzică uşoară”, ni se confesează cântăreața.

roxana02

Priveşte doar înainte

Roxana ne spune ca „de curand am inceput sa lucrez la cateva piese noi care sper sa ajunga la sufletul oamenilor.  A fi solist înseamnă a-ți dedica viața în primul rând cantecului şi doar atunci când iubeşti ceea ce faci, rezişti. Nu e atat de uşor precum cred unele persoane; pe langa admiratia si iubirea  pe care o ai ca solista, primită de la oameni, apare si foarte multa invidie, dar daca privesti doar inainte, stiind ceea ce si cat poti, ajungi sa fii de neoprit.

Nu pot să spun că am un idol pe care îl urmez , consider că de la fiecare om dar in cazul nostru solist , ai cate ceva de învațat, de la unii mai putin de la altii mai mult, dar intotdeauna ai de învăţat şi exemple de urmat.

LOCURI DE MUNCĂ ÎN ORADEA

În această săptămână sunt disponibile posturi de lucrător comercial,  informatician,  agent servicii client

image001

Lista completă a locurilor de muncă disponibile se găsește la adresa http://www.locuridemuncabihor.ro/component/jsjobs/job/listjobs/cat-itinternete-commerce-13?Itemid=435

 Aceste informații sunt centralizate și actualizate săptămânal,  în fiecare joi,  de AJOFM BIHOR.

Nu am o melodie preferată,  am invatat sa iubesc tot ceea ce cant.  Muzica semnifică pentru mine dragostea.

Am participat si la cateva concursuri fiind indrumată de profesorii mei, de fiecare data am trait experienţe frumoase de neuitat. Mereu îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat  acest har de a canta si ma rog Lui să îmi ajute să realizez tot ceea ce mi-am propus.”

Roxana isi doreste pe viitor sa aduca melodii noi in care oameni sa se regaseasca in versurile cantate de ea.

Şi ea îi sustine pe cei ce vor sa urmeze acest drum al catecului. Are cativa elevi pe care ii pregateste in particular: „Tot ceea ce trebuie  este sa faca din iubire aceasta alegere, din dragostea pentru cantec si sa munceasca 90%, pe lângă 10% talent”.

GEORGIANA ŞTIUBE, ALEXANDRA LUCACIU

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: