MARIA STEPAN & RUBEN CARȚON: David surprinde frumosul în orice

El este David Pop, un elev model de 17 ani care învaţă la Liceul Teologic Penticostal Betel, în clasa a X-a, şi care a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări legate de pasiunea în care a investit foarte mult în ultimii doi ani, şi anume fotografia.

david feat

Foto: DAVID POP

David ne spune ca de mic copil a avut aceasta pasiune, dar a reusit sa o dezvolte doar in urma cu aproximativ doi ani. Totul a inceput cand un prieten foarte bun de-al lui a primit cadou de la parinti un aparat semi-profesionist. Stand foarte mult in preajma acestuia, analizandu-i modul in care face fotografii si bucuria pe care o traieste la fiecare nou subiect privit prin vizorul aparatului, incetul cu incetul in David a crescut dorinta de a fotografia.

 

 

„Iubesc să fotografiez oamenii, pentru ca găsesc ceva unic în fiecare, frumos și original. Nu ma opresc doar la oameni, pentru ca ador să calatoresc si să văd locuri noi; imi place sa fotografiez clădiri, sculpturi, artă în general, chiar și peisaje. Incerc sa găsesc si să surprind frumosul  in orice, pentru ca totul a fost făcut atât de perfect de mâna Lui Dumnezeu”, ne-a spus David.

Dorind sa intram in pielea acestuia, am pus intrebarea: ,,Cum te simti atunci cand fotografiezi?”, iar David ne-a raspuns astfel: ,,Cum ma simt? Este o pasiune, deci da, pot sa spun ca atunci cand fotografiez ma relaxez, ma rup de lumea din jurul meu, stau concentrat pe subiectul din fața aparatului şi zâmbesc în spatele acestuia.”

Parerile si sustinerea celor din jur sunt foarte importante pentru David. Acesta ne marturiseste ca parintii il ajuta foarte mult, sustinandu-l mai ales pe partea financiara; a investit destul de multi bani in aceasta pasiune, iar pe viitor David ne spune ca va fi la fel – parintii lui vor ramane un sprijin puternic.

Prietenii îi sunt modele de fotografiat.

sigla

David ii incurajeaza pe cei care vor sa se apuce de fotografie: „Gânditi-va la logo-ul meu, e un cerb; cum tu te naști cu un talent dat de la Dumnezeu, asa si el se naște frumos. Talentul e ceva frumos. Cel mai impresionant lucru la un cerb sunt coarnele lui, dar acestea se fac frumoase cu trecerea timpului. Un cerb doar in timp va deveni din ce in ce mai frumos. Asa e si cu fotografia: vei deveni – si voi deveni – tot mai bun in ceea ce faci cu timpul, investind timp, răbdare și dragoste.”

david

DAVID POP

Fiind un hobby, peste zece ani David se vede mult mai bun in aceasta latura a artei, cu o experienta indelungata.

MARIA STEPAN, RUBEN CARȚON

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: