RALUCA GĂVRUȚA & DENISA ȚURCĂU: Pretestare Cambridge gratuită pentru elevii din Ghibu

Cei care doresc să participe la examenul Cambridge au acum ocazia de a afla cum se va desfășura examenul respectiv. Elevii liceului nostru pot participa la o pretestare gratuita, care se ține la centrul Eurolingva în fiecare vineri.

Elevi care doresc să participe la aceste pretestări trebuie să își informeze profesorul de engleză de la clasă și să specifice nivelul la care doresc să participe, deoarece trebuie făcută o programare, pentru a putea lua parte la pretestări.

Câțiva dintre elevii liceului nostru au asistat la aceste pretestări,  iar printre ei se numără și Bianca Marinău, care a fost de acord să ne povestească experiența sa la centrul Eurolingva.

Bianca Marinău

BIANCA MARINĂU

„La aceste pretestări sunt doar trei probe. Prima este Reading and Use of English, care durează 75 de minute și conține mai multe părți. A doua probă este Writing, care durează 80 de minute și are două probe. Ultima probă, de Listening, este de 40 de minute. La această probă participanții vor primi o pereche de căști, în care să asculte un anumit articol, pe baza căruia vor răspunde ulterior la 8 subpuncte.”

Doritorii pot participa la pretestări pentru PET (Preliminary English Test), FCE (First Certificate in English) sau CAE (Cambridge English Advanced).

Prof. Pop Florica feaured

Prof. FLORICA POP. Foto: Flaviu Albuţ

„Consider că pretestările sunt benefice din mai multe puncte de vedere. În primul rând, atestă nivelul de limbă engleză al elevului. Poate unii elevi se pregătesc un an, doi și nu știu exact cum vor face față examenului. Pretestarea le arată nivelul la care au ajuns. În mod normal, nu ar trebui să participe la examen dacă nu au trecut înainte printr-o pretestare, pentru că ar risca destul de mult. Participând la o pretestare, elevul poate să vadă cum reacționează sub stres și dacă se poate încadra în timpul acordat fiecărei probe”, a declarat doamna prof. Florica Pop, şefa Catedrei de Limba engleză a Liceului Onisifor Ghibu Oradea.

RALUCA GĂVRUȚA, DENISA ȚURCĂU

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: