REPORTAJ LOGO CHEM: Un vis cu o rochie de bal în culori de toamnă

06 large

Clubul de chimie experimentală a liceului nostru a pornit la drum în acest an școlar! Un început așteptat de unii dintre voi, elevii de la Ghibu. Tema a fost „Toamna”, inspirați fiind de simfonia superbă de culori de afară.

Povestea de la LOGO Chem a fost o declarație de iubire oferită naturii din acest anotimp din partea unui grup de elevi LOGO-Chimiști, cum altfel, decât prin experimente care să evoce, chiar dacă palid, sintetic, culorile toamnei care grăiesc feeric din frunze, din cer, din copaci, din dealuri, din zări….

Deci, povestea a fost așa: Raluca își dorea, visând cu ochii deschiși, o rochie de bal învăpăiată de culori de toamnă. A intrat în laboratorul de chimie pusă pe gălăgie, căci are o fire exuberantă și… manifestă și a tulburat, vorbind cu sora ei, Roxana, liniștea activității din clasă. Profesorul a plecat iritat, Raluca a luat bagheta și… chiar a funcționat! Raul – magicianul chimist – s-a materializat din neant. Raul i-a creat vopsele cu tot felul de nuanțe de roșu-rubiniu, sângeriu, aprins, portocaliu, dar Raluca-nu și nu, lipsea un ingredient pe care nu îl putea exprima.

Alți cavaleri din sală, înduioșați de farmecul și dorința aprinsă a Ralucăi, s-au oferit, ajutați de magicianul chimist Raul, să îi creeze alte și alte culori: nuanțe de verde și de albastru. Dar nu și nu, disperarea atingea cote înalte până când, un alt magician – Cristi, colegul de clasă al Ralucă, i-a luat locul lui Raul și a creat o minunăție de violet pe care Raluca l-a îmbrățișat imediat și l-a recunoscut în dorința din sufletul ei. Acel violet urma să dea distincție și mister și să întregească farmecul tuturor culorilor din rochia de bal.

Noul magician era Cristi, el a adus culoarea visată Ralucăi și nu a spulberat deloc farmecul clipei când a explicat noblețea culorii, prețuirea de care se bucura în trecut și originile culorii violet. Drept care Raluca l-a luat în pași de dans de Vivaldi pe noul ei cavaler și Raul a rămas să se consoleze trecând galbenul în portocaliu și invers, printr-o reacție chimică „capricioasă”, ca firea fetelor…

A ținut și profesorul să creeze o culoare care lipsea din panerul culorilor create de Raul, ca să își mai îndrepte ținuta autoritară șifonată de insolența Ralucăi și astfel, tabloul eprubetelor pline de culori de toamnă, s-a întregit cu un galben intens, obținut, hocus-pocus, din două soluții incolore.

A fost ofranda noastră adusă frumuseții naturii, a toamnei în special. A fost Raul Ștefan-Pantiș, din clasa a XI-a D, care a muncit mult, mânat de pasiunea lui pentru chimie și a creat vopsele în laborator, a preparat soluții care să asigure succesul experimentelor. Au fost surorile Raluca și Roxana Husaru din clasa a IX-a D, care au muncit la crearea rolurilor care au dat farmec scenariului și colegul lor Cristi Paul, care a fost și om de teatru și asistent tehnic al montajului.

Mulțumim lui Andrei Oros din clasa a XI-a D pentru contribuția la partea tehnică. Mulțumim celor care ne-au validat munca prin prezența lor și prin spiritul bun, de consonanță cu colegii lor interpreți.

Acest LOGO Chem a avut un rod bogat de culori și a împlinit un vis de bal al unei prințese.

Vă dorim și vouă un sfârșit de toamnă frumos, bogat în rod bun!

Prof. MIRELA ARDELEAN

mirela01

Prof. MIRELA ARDELEAN

 

Advertisements

One comment

  1. Livia Ivan

    Felicitări pt activitatea super atractivă! Aşa mi-ar fi plăcut şi mie să învăţ chimia.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: