ADRIANA ŞTIUBE: Știință plus tehnologie egal viitor. Plus VIDEO

Alături de colegii mei, Bogdan Zsurzs (XI B), Nicolae Musca (XII B) și Serena Blaga (XI C), am participat joi, 28 septembrie 2017, la gala Fondului Știintescu, eveniment în parteneriat cu Fundația Comunitară Oradea. Ne-am dat întâlnire în cadrul Universității Creștine Partium, unde toți cei prezenți și-au etalat proiectele legate de știință.

 

Atmosfera a fost una foarte plăcută, toți cei prezenți fiind incantati de propriile proiecte, dar și curioși în legătură cu proiectul vecinului.

În ceea ce privește expunerea proiectelor, doi colegi de-ai noștri au fost prezenți în cadrul galei, fiecare cu câte un proiect diferit și, bineînțeles, câștigător. Stelian Furtos (XI C), alaturi de fratele sau, Teodor Furtos, au pus la cale un proiect intitulat „Ştiinta ad-hoc”.

Proiectul a avut mare priză in randul celor prezenți, in special pentru băieți, aceștia fiind foarte captați de tipărirea 3D (fara ipocrizie, și eu am fost fascinată de acest proiect).

De asemenea, și colegul nostru din  XI D, Andrei Orosz, a prezentat un proiect intitulat „Peta in eprubeta”. Ba mai mult de-atat, acesta a susținut un discurs care cu siguranță i-a captat pe cei din public, dar și pe organizatori.

Întreaga gala a fost transmisa live pe YouTube, GALA PROIECTELOR ŞTIINŢESCU.

Am avut onoarea de a sta de vorba cu doamna Claudia Abrudan, managerul Fundației Comunitare Oradea, care ne-a spus: „Va așteptăm pe cat mai multi dintre voi să aplicați la noi, pentru a primi finantari in cadrul celei de a doua ediții a Fondului Știintescu, pe care o lansam azi!” Intervenția doamnei Abrudan incepe la minutul 2:14.

După prezentarea proiectelor, ne-am deplasat cu totii in amfiteatrul Universității, unde au avut loc discursurile câștigătorilor și ale organizatorilor. Seara s-a încheiat prin premierea câștigătorilor.

Îi felicitam pe toti cei prezenți, în special pe colegii noștri, Stelian și Andrei.

Fiți puşi pe treabă!

ADRIANA ŞTIUBE

01adriana

ADRIANA ŞTIUBE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: