TEODORA SĂLĂGEAN & IULIA BOROŞ: Un judoka orădean atinge pragul Lotului Naţional

Este de-a dreptul uluitor cum un sport anume poate să-i clădească unui tânăr un viitor strălucit. Puţini cred în reuşite, dar cei care au încredere în ei ajung departe. Materialul acesta se va axa pe evoluţia lui Alex Creţ în domeniul judo-ului. Alex are 15 ani şi a început să practice acest sport la vârsta de 8 ani.

 

După mai bine de un an, ne-am gândit să facem o revizuire a imaginii judo-ului din perspectiva lui Alex. La interviul nostru anterior, JUDOKA DE LA OPT ANI, l-am întâlnit la început de drum, dornic să aprofundeze tainele acestui sport.

Acum îl vedem pe Alex gata să pornească spre Piteşti, la Lotul Naţional, unde sunt adunaţi cei mai buni sportivi ai României, printre care se numără şi el.

Schimbarea de domiciliu se va face din data de 1 noiembrie, pe o perioadă de două săptămâni, după care se va întoarce înapoi la Oradea, după care iar la Piteşti. Alex priveşte această oportunitate cu o mare seriozitate, pornind cu gânduri mari, în special să-şi facă părinţii mândri, care la aflarea veştii au avut o reacţie oarecum neutră.

Pe lângă vechile premii (în București a luat locul I, în Turnu Severin a luat locul II, în Serbia a luat locul I, în Austria a luat locul III), el a participat la campionate naţionale, internaţionale, cupe europene, ieşind pe locul şapte la Cupa Europeană de la Ploieşti, urmat de locul I la Campionatul Naţional şi alte medalii de la turneele internaţionale.

După o lungă experienţă în acest domeniu, am fost curioase să aflăm în ce manieră îi încurajează Alex pe tinerii care vor să înceapă practicarea acestui sport. „Simt pe pielea mea cum concursurile devin tot mai importante şi mai grele, iar din cauza aceasta totul este privit cu o mare seriozitate, ne-a răspuns Alex. Tinerii care vor să înceapă trebuie să fie conştienţi că acest sport joacă un rol important şi în propria lor dezvoltare.”

La final, Alex ne mărturiseşte că vrea să facă din acest sport o meserie în viitor.

Foto: arhiva personală Alexandru Creţ

TEODORA SĂLĂGEAN, IULIA BOROŞ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: