DARIAN MONENCIU: Ce înseamnă să fii un YouTuber popular

A fi YouTuber în prezent nu mai este doar un hobby, ci chiar o meserie.

Multă lume care si-ar dori sa apara pe Youtube crede ca nu este potrivit pentru acest lucru, dar personalităţi de pe YouTube susțin ca oricine poate deveni YouTuber, dar trebuie sa vina cu idei noi, originale, care sa atragă lumea. Iar în acest fel va ajunge sa aiba multi abonati si persoane care sa-i susţină.

Dar pe langa persoanele care te sustin pe YouTube, 100% vor exista unele care te vor urî din toţi ficaţii – practic, ca si in viata de zi cu zi, este imposibil sa multumim pe toata lumea.

Uni cred ca s-ar putea face de râs si ca si-ar distruge reputația, dar nu ai de unde să ştii pana nu încerci; lumea cauta lucruri noi si sincere.

Alti cred ca pentru a incepe o cariera in YouTube ai nevoie de o groaza de bani, pentru a avea multi followeri; gresit, toata lumea incepe de jos, ABSOLUT nimeni nu incepe de sus.

image001

Zoella filmând un videoclip. Canal YouTube Zoella: https://www.youtube.com/user/zoella280390

Singurele lucruri de care ai avea nevoie e de o camera de filmat bună, ca claritatea video-urilor sa fie decenta, teme despre care sa vorbesti – gen haine, jocuri, sau poti vorbi despre tine, povestile tale, parerile referitoare la orice doresti – si un program bun de editare a videoclipurilor.

Fiecare YouTuber celebru a stiut de dinainte ceea ce si-a dorit sa faca pe YouTube, ce sa prezinte si a recomandat ca toata lumea sa faca acest lucru. De exemplu, daca iti doresti sa fii un gamer, trebuie sa sti ce jocuri sa prezinti.

Sunt multi oameni pe YouTube care fac o groaza de reclame si isi incarca pagina cu reclame, care nu prea atrag.

Uite cateva exemple de lucruri pe care poti sa le face pe Youtube:

  1. vlogging; poti sa devii un vlogger, multi spun ca este una dintre cele mai simple modalitati de a incepe un canal de YouTube, deoarece nu iti trebuie multe lucruri; practic, te pui in fata camerei si vorbesti despre subiect doresti sau prezinti un lucru, pe cineva orice;
  2. daily vlogger: asta inseamna sa prezinti programul tau intr-o zi sau mai multe;
  3. unboxing-uri; pentru a face un unboxing, ai nevoie de un obiect nou sau de unul vechi care sa fie ambalat si tu trebuie sa il desfaci, sa prezinti acel obiect si sa dai indicatii despre el;
  4. gaming; un gamer este o persoana care se joaca un anumit joc, ii face o prezentare, isi spune opinii referitoare la acel joc.
  5. vlogguri de calatorie; prezentarea experientelor si parerilor tale dintr-o calatorie;
  6. ştiri / divertisment; prezentarea unor stiri, pareri si barfe despre acestea.

Mai sunt multe alte idei, precum: tutoriale pentru calculatoare, animatii, comedie, gatit, live-uri pe YouTube…

Să fii YouTuber a devenit la moda in Romania dupa anul 2010 si acest lucru prospera de la o zi la alta.

In concluzie pe langa lucrurile enuntate mai sus, multi YouTuberi recomanda, pentru a avea succes, sa postezi videoclipuri des, să ai zile fixe cand postezi videourile, sa creezi playlist-uri pe categorii, sa ai titluri si thumbnail-uri atractive la videoclipurile tale, sa postezi video-urile pe pagini publice, ca sa fie vazute, sa iti aperi opiniile, sa ai mult umor si originalitate.

DARIAN MONENCIU

DARIAN MONENCIU

DARIAN MONENCIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: