DARIUS BALA & DARIUS BUNGĂU: O experiență inedită

În această vară, un grup de 17 elevi de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Oradea au avut parte de o experiență deosebită. Aceștia au efectuat un stagiu de trei săptămâni pe Litoral, în stațiunea 23 August, la hotelul de patru stele Blaxy Premium Resort.

 

Stagiul s-a desfășurat în perioada 23 iunie – 15 iulie cu posibilitatea de angajare după terminarea celor trei săptămâni.

Datoria elevilor era să urmeze toate indicațiile șefilor, orarul de lucru era de 6 ore pe zi, iar orele în care se lucra variau în funcție de departamentul în care te aflai. Condițiile erau unele bune, dar au existat şi mici neînțelegeri, pe care le vom vedea în declarațiile unor elevi participanți.

Profesorii care i-au însoțit pe elevi au fost doamna Nicoleta Turean și doamna Garofița Pop.

La sfârșitul experienței, elevii au primit suma de 500 RON, cu un avans de 100 RON. Pe lângă castiguri în bani, elevii au mai câștigat experiență, distracție și chiar niște prieteni noi.

O parte a elevilor participanți la acestă experiență au acceptat să ne ofere o scurtă declarație.

 

Bianca Trip: „Pentru mine a fost o experiență plăcută și utilă, deoarece am cunoscut oameni noi și am învățat cum e să muncești. Eu am ales să lucrez în departamentul Housekeeping. Un lucru mai puțin plăcut a fost mâncarea, care nu întotdeauna era pe placul nostru”.

Daria Balaj: „Acestă tabără a fost o experiență foarte frumoasă, în cele trei săptămâni am lucrat la departamentul Housekeeping, am lucrat cu oameni foarte de treabă și am ajuns sa ne înțelegem foarte bine cu toții. Singura problemă a fost cu mâncarea, dar am reușit să trecem și peste acest inconvenient. Mie mi-a plăcut foarte mult acestă experiență, iar de aceea aș mai merge și în anii următori.”

Bianca Bealcovschi: „Experiența trăită la Blaxy a fost una interesantă, staff-ul s-a purtat frumos cu noi, ne-a aratat ce trebuie să facem, ne-a explicat cum trebuie să vorbim si să ne comportăm cu clienții. Mi-ar placea sa mai merg o data la Blaxy.”

Serena Blaga: „Experiența mea la Blaxy Resort a fost una bună per total. Au fost mici neînțelegeri, deoarece am fost tratați diferit de cum ni s-a zis, dar ca și o prima experiență din partea ambelor părți mi s-a părut că totul a decurs chiar bine și iau în considerare să merg să lucrez acolo din nou.”

pop garofita

Prof. Garofiţa Pop

Doamna profesoară însoțitoare Garofița Pop ne-a spus următoarele: „Experiența de la mare a fost în folosul tuturor, punându-se în valoare responsabilitatea, munca în echipă, toleranța, cooperarea și distracția!”

DARIUS BALA, DARIUS BUNGĂU

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: