Burse prin Fundația Comunitară

Fundația Comunitară Oradea a lansat primul său proiect cu caracter social, numit „Fondul de burse”. Fondul de burse este un program de sprijin material cu scopul încurajării continuării studiilor, destinat elevilor proveniți din familii defavorizate şi aflaţi în prag de abandon şcolar din cauza veniturilor familiale insuficiente.

Fundația Comunitară Oradea crede cu tărie că acești tineri, odată ajutaţi să-și atingă întregul potenţial, pot avea un aport semnificativ la îmbunătăţirea calității întregii vieţi comunitare, fie şi doar prin creşterea gradului de alfabetizare în rândul acestor tineri.

Pentru anul şcolar 2017-2018, Fundația Comunitară Oradea va acorda 23 de burse unor copii din Oradea (şapte copii) și satele Cheresig  (13 copii) și Șușturogiu (trei copii), valoarea fiecărei burse fiind de 1.000 lei/an, distribuiţi trimestrial, sub formă de rechizite, articole de îmbrăcăminte și de încălțăminte.

Fondul de burse a fost constituit cu sprijinul sponsorilor Sema ExpressSykes Romania, Carrefour Oradea Lotus și a unui număr de 28 de donatori individuali. Acestora li se pot alătura în continuare şi alţi donatori interesaţi, putând astfel creşte numărul beneficiarilor programului.

Mai multe detalii despre programul Fondul de burse se găsesc aici:

http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/fondul-de-burse
https://www.facebook.com/Fondul-de-burse-307891479640366/

Contact:  Roxana Trifa  

Coordonator proiect Fondul de burse,  Fundația Comunitară Oradea

Tel. 0771 35 87 76

E-mail: roxana.trifa@fundatiacomunitaraoradea.ro

 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.  Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de Fundații Comunitare, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația Pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: