Orice faptă bună este o cruce

Orice faptă bună este o cruce. Jertfa lui Hristos pe cruce a transformat crucea, din  lemn  de ocară în simbol al iubirii de oameni, aducătoare de mântuire şi  steag de biruinţă al creştinilor, armă de apărare împotriva oricărui rău, însoţire a omului cu Dumnezeu, este biruinţa luminii asupra întunericului, a binelui asupra răului, este bucurie, binecuvântare, este dragostea lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Crucea este împăcarea noastră cu Cel de sus, iertare şi transfigurare. Ea, crucea a fost sfinţită cu sângele Lui pentru a ne putea întoarce Acasă în Împărăţia Sa.

florin03 web

Foto: Vasile Dorolţi

Hristos a plătit acelaşi preţ pentru fiecare dintre noi, acesta  este preţul ce se impune a-l avea în vedere în orice clipă faţă de semenul nostru.Crucea ne învaţă şi ne  determină să fim capabili de jertfă faţă de semenii noştri (mare lucru să stai să asculţi un bătrân).

Izvorâtoare de tămăduiri este crucea, făcătoare de minuni, aducătoare de daruri, sfinţitoare de  suflete. Crucea este cea mai de seamă învăţătură pe care Dumnezeu i-a dat-o omului. „Crucea este veselia sufletului meu.” (Acatistul Sfintei Cruci)

Părintele Dumitru Stăniloae defineşte crucea astfel: „Crucea este puterea lui Hristos care, asumată de noi, poate transforma lumea în paradis.” Din cunoaştere şi iubire, pentru cunoaştere şi împlinire

„Pe Cruce s-a unit  Dumnezeirea cu omenirea.” (Nicolae  Steinhardt)

Crucea vieţii are greutatea voinţei noastre.

Prof. RODICA MARIAN

oameni si cruci

Eu prin cruce înţeleg un obiect sfânt pe care noi trebuie să-l tratam cu iubire şi sinceritate, deoarece prin el Dumnezeu ne arată iubirea Lui faţă de noi. (DENISA SOTIUŢ)

Eu înca de mic am înţeles prin cruce un obiect sfânt. Mami m-a învăţat încă de mic istoria ei. La început îmi era frică de ea, până am înţeles că în secolul în care suntem nu se mai întâmplă aşa ceva. De atunci am început din nou să o văd ca un obiect sfânt. (DAVID ALEXANDRU)

Crucea este un simbol religios foarte important. Întotdeauna când mergi la biserică trebuie să pupi icoana şi crucea sfântă. Când te rogi, îţi faci cruce şi spui: „În numele tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, amin!” Când îţi ceri iertare Domnului, îţi faci cruce; când ceri ajutor Lui Dumnezeu, îţi faci cruce. (ANDREI ZGHIBOLŢ)

Crucea pentru mine înseamnă acel lucru pe care îl fac când îmi e greu, când mă simt în pericol. Eu îmi fac semnul crucii înaintea unei rugăciuni ca şi cum aş dori să îi atrag atenţia lui Dumnezeu. (CĂTĂLIN)

Fiecare om poarta o cruce. La propiu și la figurat. Mulți o considera un accesoriu, dar pentru mine înseamnă un simbol religios în care Mântuitorul are grija de mine. (MADIAN LAŢCO)

Crucea este un simbol religios, prin care suntem mai aproape de Dumnezeu. (PAUL BRISC)

Eu prin cruce înţeleg iubirea faţă de Dumnezeu, fiecare om poarta o cruce, unii cu iubire şi dorinta de a se apropia de Dumnezeu, iar alţii o poartă doar pentru că vor crede că le va aduce banii. (RĂZVAN AVRAM)

Pentru mine crucea reprezintă un simbol al creştinităţii. Când văd crucea, mă gândesc la bunicii mei plecaţi în ceruri, dar îmi şi amintesc că ar trebui să mă duc mai des pe la biserică şi să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am. (ANTONIA)

Pentru mine, crucea este un simbol sacru şi al mântuirii. Eu consider că fiecare om are o cruce cu ajutorul căreia ne vom mântui. (ALEXANDRA)

Eu prin cruce înţeleg că dragostea faţă de Dumnezeu ne înconjoară pe toţi. (MARIAN)

Pentru mine crucea înseamnă ceva care poartă noroc şi mă apără de cele rele. Unii oameni consideră crucea ca un obiect care îi face mai frumoşi, dar eu, dacă nu îmi port la gât lanţul meu cu o cruce , am doar ghinioane şi lucruri rele. Crucea nu este doar un obiect, ci şi un dar de la Dumnezeu. Fiecare are crucea lui pe care trebuie să şi-o ducă până la capătul vieţii. (LORENZINA)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: