MARIA PAŞCALĂU: Viitoare stea a Banatului

Maria-Iadranka Peia este o solistă de muzică populară din Banat. Ea s-a născut în satul sârbesc Clocotici din Caraş-Severin în data de 9 februarie 1998.

image001

Maria-Iadranka Peia (sursă foto: Facebook Mary Peia)

Mary a început să cocheteze cu muzica de la o vârstă fragedă, prima ei apariţie pe scenă fiind la vârsta de 5 ani. De micuţă a tot cântat prin casă, iar cel care i-a descoperit talentul şi înclinaţia spre muzică a fost tatăl acesteia. Mi-a mărturisit că tatăl ei a fost şi-i este sprijin şi persoană de nădejde.

Mary a urmat cursurile Şcolii Populare de Arte Ion Românu din Reşiţa şi, ulterior, Liceul de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa.

În prezent este studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, secţia jurnalism, din Timişoara.

Primele piese pe care le-a imprimat au fost realizate de către doamna Laura Laurenţiu, iar ultima piesă pe care a imprimat-o de curând (Unde-i omenia) a fost realizată de prietenul acesteia, Nelu Iencea.

Până în prezent Mary a imprimat zece  piese şi amintim câteva dintre ele: Am încercat bage dragă, Joacă-mă bagiţă, Ce-ai făcut că nu mi-e bine, De o vreme bună.

Mary a imprimat şi o piesă în limba sârbă, care se numeşte „Sinoć si mi reko” (Mi-ai spus bage aseară).

Mary apreciază oamenii muncitori şi talentaţi, pentru că în meseria de artist este nevoie, pe lângă talent, şi de foarte multă muncă.

image002

Mary alături de formaţie, la un eveniment privat (sursă foto: Facebook Mary Peia)

Îi este greu să îşi definescă de pe acum planurile de viitor, dar mi-a spus că este evident ca fiecare să are la un moment dat câteva repere. Teleportându-se în timp, îşi doreşte foarte mult să termine studiile şi să aducă în faţa oamenilor tot ce are ea mai de preţ, adică glasul.

Pe această cale, ţin să îi mulţumesc lui Mary pentru interviul acordat şi să îi urez mult succes în carieră.

MARIA PAŞCALĂU

maria-pascalau

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: