Cum să-i răspunzi unui hater

Discursul de ură este greu de definit și este ușor să fii confuz cu privire la motivele vorbitorului. Este important să înțelegem profunzimea acestor provocări;  discursul de ură nu va dispărea decât dacă vom examina cauzele care stau la baza acesteia.

Există mai multe motive pentru care elevii sunt hateri: pentru a exprima bigotismul și rasismul; îşi exprimă propria furie interioară și durerea nerezolvată; să se simtă superiori; să se simtă puternici, atunci când se percep neputincioși în unele zone ale vieții lor; ca să le demonstreze ceva prietenilor.

Pentru a diminua discursul de ură, stabiliți în clasă o valoare în care toate culturile trebuie respectate. Cu ajutorul elevilor, faceți o listă de reguli comportamentale care promovează această valoare. Exemple; „Nu folosiți un limbaj care poate răni sentimentele altui elev”; „Cultura nimănui nu poate fi atacată verbal”. Odată ce lista de reguli este completă, dezvoltați împreună cu elevii un protocol privind modul în care aceste reguli vor fi aplicate.

Construiți empatia clasei. Asigurați-vă că sala de clasă este un spațiu sigur, întrebați elevii dacă vreunul dintre ei a fost victima unui hater. Dacă sunt dispuși, permiteți acelor elevi să împărtășească cu restul clasei cum se simțeau atunci când auzeau  vorbele urâte.

Analizați discursul de ură. În grupuri mici, invitați elevii să fie curioși și să-și aprofundeze înțelegerea – de unde vine discursul de ură, ce este ură și ce nu este. Puteți cere fiecărui grup să răspundă la întrebări precum: Cine decide ce este  ura: vorbitorul sau destinatarul? Care este diferența dintre tachinare, sarcasm, insultă și vorbe urâte? Intenția vorbitorului contează? Toate vorbele urâte sunt la fel? Cât de subiectiv este discursul de ură? Este stereotipul același lucru cu ceea ce urăști? O victimă a discursului de ură are dreptul să se răzbune?

Read the rest in Paperless

ANAMARIA PINTEA

anamaria pintea portret

ANAMARIA PINTEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: