ADELINA CRIȘAN: „Muncește din greu, fii corect, fii dedicat”

David Sîrbu este un tânăr jucător de fotbal hunedorean, care a absolvit Colegiul Național Sportiv Cetate Deva. A început să joace la CS CFR Simeria, continuând la Școala de Fotbal Primavera Deva, CNS Cetate Deva, LPS Bihorul Oradea.

David a acceptat să ne povestească despre viața lui de sportiv și să împărtășească cu noi câte ceva din lumea fotbalului.

Parcursul lui în fotbal a fost și este foarte complex, cuprinzând toate stările și trăirile posibile – de la perioade productive la perioade cu greutăți.

David a început să practice acest sport în urmă cu 12 ani. A avut mulți antrenori în toți acești ani, dar cei mai importanți pentru el au fost Adrian Costea, cel care l-a învățat abecedarul fotbalului, și Dan Ardelean, de la care a preluat și învățat cele mai multe lucruri și informații despre fotbal.

Atracția pentru fotbal a fost dintotdeauna, moştenind-o de la tatăl său. David poate să afirme că s-a născut îndrăgostit de acest sport, care a devenit stilul său de viață.

Titlurile de campioni din cadrul competițiilor de junior, pe care le-a câștigat împreună cu echipa, sunt printre cele mai importante.

După o înfrângere, primul sentiment pe care îl are este de nemulțumire, dar un meci pierdut îl motivează să continue, în ideea de a fi mai bun, de a-și atinge obiectivele și șansa de a-și arăta aptitudinile la adevăratul nivel.

Cât despre un meci câștigat, simte o bucurie și o satisfacție imensă, deoarece se vede rodul muncii sale și al echipei.

Cel mai bun sfat pe care l-a primit a fost acela de a munci enorm, de a nu renunța, indiferent de natura problemei, și de a nu se complace în zona de confort. Fotbalul pentru el înseamnă emoție, muncă, sacrificiu, bucurie, stil de viață și carieră.

„Cu siguranță că aș îndruma copiii spre sportul-rege, acesta este un generator de beneficii. Pe lângă sănătate și socializare, îți oferă șansa de a-ți urma visul și de a realiza performanță, a declarat David. Mi-aș dori ca toți părinții ai căror copii și-au ales acest drum să îi susțină necondiționat, cum au făcut-o și părinții mei. Iar ca sfat, să nu alegi calea ușoară sau să-ți creezi scurtături. Muncește din greu, creează câștiguri, fii corect, fii dedicat”, a mai adăugat David.

În acest moment, David este în atenția mai multor cluburi din liga a treia și a doua.

Foto: arhiva personală David Sîrbu

ADELINA CRIȘAN

image007

ADELINA CRIŞAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: