Parcul Muzeal Onisifor Ghibu. VIDEO

Locurile sunt ca sunt ca şi  oamenii: se nasc, cresc şi dispar, transformându-se în alte locuri, însufleţite de alte glasuri. Un astfel de loc este grădina Liceului Ghibu, ce a fost în aceste zile reproiectată şi botezată „Parcul Muzeal Onisifor Ghibu”. 

Deloc întâmplător, inaugurarea proiectului a fost f​ă​cută sub semnul crucii. Ea ​însăşi având o configuraţie cruciformă, grădina a fost însufleţită de fotografiile unui prestigios fotograf român contemporan, Vasile Dorolţi, fotografii grupate sub titlul „Oameni şi cruci”. Parte din proiect se desfăşoară cu contribuţia a doi tineri arhitecţi, Greta Zsak şi Adrian Pescaru. Parcul Muzeal se doreste  fi multifuncţional, pentru ca nu doar elevii şi profesorii şcolii să se regăsească şi să se reinventeze în el, ci întregul cartier Nufărul, cu cei peste 40.000 de locuitori ai săi.

Pornind de aici, iniţiatorii proiectului doresc ca Parcul Muzeal să se poată constitui – prin acţiunile sale de revitalizare a meştesugurilor populare şi a riturilor agrare tradiţionale, neapărat conexate la noua tehnologie – într-un reper cultural cu largă difuzare, urbi et orbi.

conf. univ. dr. RAMONA NOVICOV, critic de artă

ramona novicov

Conf. univ. dr. Ramona Novicov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: