SZABO PAULA & SAMUEL VAIDA: De vorbă cu Chef Foa. VIDEO

Florin Scripca (alias Chef Foa) este unul dintre cei mai mari bucătari din România şi face parte din celebra echipa Flavours. În prezent, coordonează bucătăriile unora dintre cele mai apreciate locuri din Bucureşti: Biutiful, Fratelli, Le Bistro sau Willbrook Platinum Center. Prezenţa lui la Street Food Festival nu a fost trecută de noi cu vederea. Chef Foa şi-a răpit din timpul său ca să ne răspundă la câteva întrebări.

 

image001

CHEF FOA

În ultimii zece ani, Florin Scripca a urmat mai multe cursuri de perfecţionare în Marea Britanie, la Londra, în Oxfordshire, în cadrul companiei de catering Jamie Oliver’s Fabulous Feasts şi în Exeter, la ferma bio de carne Pipers Farm, şi în Franţa, la Cantine du Faubourg din Paris.  Foa a gatit într-o bucătarie profesionistă de la vârsta de 17 ani, dar până atunci a gătit acasă pentru părinţi şi prieteni sau pentru că era singur.

Fostul jurat MasterChef le-a gătit Regelui Mihai şi mai multor actori de la Hollywood, iar Simona Halep îi este clientă fidelă. Deşi meniurile care îi poartă semnătura sunt foarte sofisticare, marea lui iubire rămâne Street Food – aşa-zisa mâncare de stradă.

Foa este ambasadorul Street Food Festival, iar în perioada 18-21 mai a fost prezent pentru a doua oară în Oradea în cadrul festivalului mâncării de stradă. Cel mai cerut preparat este pastrama de vită, deşi în meniul său a adus un nou sandwich numit Bauru, care îşi are originile în Brazilia.

Unul dintre consumatorii sandwich-ului Bauru ne declară: „Bauru este cel mai bun sandwich pe care l-am mâncat. Pastrama din cotlet de porc a fost delicioasă, iar ingredientele proaspete. Vi-l recomand!”

PAULA SZABO, SAMUEL VAIDA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: