ADELINA CRIȘAN: „Dacă lupți, poți să pierzi. Dacă nu lupți, ai pierdut deja!”

Orădeanul Bogdan Hodoroabă, fost jucător de fotbal, a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări legate de fosta sa carieră în lumea sportului-rege.

Bogdan și-a început cariera de jucător de fotbal la vârsta de 9 ani. Primii antrenori au fost domnii Holasz, Sin și Gongolea, din Salonta, unde făcea naveta zilnic timp de cațiva ani. Apoi a ajuns pe mâna unor antrenori din Oradea, domnii Lucian Stance și Vlad Ghete.

Prima echipă la care a jucat Bogdan a fost Liberty Salonta, unde a învățat multe lucruri bune.

După cum știm cu toții, unii sunt buni pe anumite posture, iar alții pe altele; Bogdan a ales postul de portar, deoarece avea toate calitățile necesare acelui post și i se potrivea cel mai bine și este mulțumit de alegerea pe care a făcut-o.

Timp de mulți ani, fotbalul a fost pentru Bogdan tot ceea ce iubea, ceea ce știa să facă cel mai bine, ceea ce l-a făcut să se simtă cel mai împlinit în toți acei ani, însă au fost și perioade în care simțea că iși pierde speranța și nu va reuși.

A trecut mai bine de un an de când a hotărât să  renunțe la fotbal, probabil cea mai grea decizie din viața lui. Simțe lipsa acestui sport, a renunțat la o parte din el în acel moment și încă încearcă să se obișnuiască.

Nu a renunțat însă definitiv, pentru că a ajuns acum să joace la o echipă din Germania. S-a lăsat într-un moment în care a realizat că viața nu așteaptă, iar dacă până acum nu a fost ceva concret în legătura cu acest sport, trebuie să înceapă să se gândească la viitorul lui și să devină responsabil.

Sfaturile pe care le-a primit pe parcursul carierei sunt multe dar erau primite chiar atunci când simțea că o să clacheze.

Cel mai plăcut moment din viața de jucător de fotbal a lui Bogdan, cu siguranța a fost acela când a fost selectat la naționala României U17, iar cel mai neplăcut și dificil moment a fost acela în care a decis să renunțe la acest sport. Îi era dor de fotbal, pentru că a fost o parte din el atâția ani, iar antrenamentele făceau parte din rutina lui zilnică. Acum însă face antrenamente săptămânal, iar asta începe să-i umple golul rămas de acum un an.

„După un meci câștigat, mă simțeam bucuros pentru reușită, pentru că puteam fi de folos echipei și rezultatele muncii noastre se vedeau. După un meci pierdut, chiar dacă este ceva normal, mă simțeam dezamăgit de mine mai ales , deoarece nu puteam face mai mult ca să aduc scorul în favoarea noastră”, ne-a declarat Bogdan.

„Am început la Salonta într-o zi de vară, când m-am hotărât că vreau să devin fotbalist. Am început ca mijlocaș stânga, dar pe parcurs am realizat că nu e postul pe care aș putea avea o carieră frumoasă. Primul antrenament nu o să îl uit niciodată, țin minte că mi-a dat antrenorul de portari o pereche de mânuși, îmi erau mai mari cu trei numere, dar nu a contat asta, aveam emoții, fiind primul antrenament.

Ultimul antrenament a fost în vara anului trecut, simțeam așa că ceva din mine s-a frânt; când vedeam terenurile de fotbal, mă gândeam cum era înainte, când făceam în fiecare zi antrenament.

Prima convocare la lot a fost una neașteptată, țin minte că mi-a sunat telefonul și nu știam cine e, când am auzit ca e de la Lotul Național, au început să îmi tremure mâinile de emoții, inima era gata să salte din piept, mi-am sunat părinții care fireste erau foarte bucuroși.”, ne-a mai povestit Bogdan.

În încheiere, Bogdan vrea sa le mulțumească tuturor antrenorilor pentru tot ce l-au învățat, iar foștilor colegi de echipă le mulțumește pentru toate momentele frumoase pentrecute împreună.

Foto: arhiva personală Bogdan Hodoroabă

ADELINA CRIŞAN

image004

ADELINA CRIŞAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: