MARIA PAŞCALĂU: Dansul, pasiunea ei de mică

Fiecare persoană are în viaţă un hobby,  cum ar fi sportul,  fotografia,  pictura sau călătoria.  Hobby-ul Cristinei Ciortan este dansul popular.

image001

CRISTINA CIORTAN

Cristina Ciortan s-a născut în localitatea Luncaviţa, judeţul Caraş-Severin. Cristina este pasionată de dansul popular încă de mică, de la vârsta de 7 ani. Ea este absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, secţia radiologie. În present, ea lucrează la o clinică particulară de ortopedie din Timişoara.

Cristina este membră a Ansamblului Timişul din Timişoara de foarte mulţi ani. Ea a colaborat la realizarea diferitelor videoclipuri cu artişti din Banat precum Andreea Voica, Nicoleta Voica, Ramona Viţa, Georgiana Viţa, Petrică Miulescu Irimică şi Alex Surdea. Împreună cu Ansamblul Timişul a participat în nenumărate turnee, în ţări precum Italia, Grecia, Spania, Turcia, Serbia, Austria, Germania şi Olanda.

Sfatul important pe care l-a primit Cristina în cariera ei de dansatoare a fost acela de a face totul cu plăcere şi să nu se lase influenţaţă de avantajele care le are pe parcursul carierei de artist.

Cristina mi-a vorbit şi despre avantajele hobby-ului său. Un prim avantaj este acela de a vizita toată lumea şi de a cunoaşte oameni şi culturi noi. Un alt avantaj este acela de a face multă mişcare. Multă lume crede că meseria de dansator este distractivă, uşoară şi mai tot timpul eşti sufletul petrecerii, însă lucrurile nu sunt ceea ce par. Ca să ajungi un dansator de linia I, ai nevoie de mult antrenament şi foarte multă muncă.

image002

Sursă foto: Cristina Ciortan Facebook

Ansamblul Timişul are mai multe grupuri de dansatori, acest lucru depinzând de vârstă şi de gradul de avansare. În mod normal ea participă la repetiţii de două ori pe săptămână câte trei ore, iar în cazul în care are loc vreun turneu sau vreun spectacol participă zilnic la repetiţii.

Pe această cale ţin să îi mulţumesc Cristinei pentru interviul acordat şi să îi urez mult succes în ceea ce face.

MARIA PAŞCALĂU

image003

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: